hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray Liv Hospital: 77 - Anadolu Efes: 76

    Galatasaray Liv Hospital: 77 - Anadolu Efes: 76
    expand

    Bu sonuçla ligde 4. galibiyetine ulaşan sarı-kırmızılı takım, Anadolu Efes'in üç maçlık galibiyet serisine de son verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmaya hızlı başlayan Anadolu Efes, pota altında Saric ve Lasme ile bulduğu basketlerle 4. dakikada 10-4 öne geçti. Rakibine Erceg, Sinan Güler ve Micov ile karşılık veren Galatasaray Liv Hospital, ilk periyodu 20-19 önde bitirdi.

    İkinci periyoda sert savunmayla başlayarak Anadolu Efes'e kolay sayı şansı tanımayan Galatasaray Liv Hospital, hücumda da etkili mücadelesini sürdürerek, 16. dakikada skoru 39-28 yaptı. Uzun oyuncuları Saric ve Lasme'nin erken faul problemine girmesi nedeniyle boyalı alanda sıkıntı yaşayan lacivert-beyazlı takım, dış atışlarda Perperoglou ile sayı üretirken, sarı-kırmızılı ekip ilk yarıyı da 42-38 önde kapattı.

    Maçın ikinci yarısına iyi başlayıp Bjelica ile üst üste sayılar bulan Anadolu Efes, 25. dakikada Janning'in basketiyle skoru eşitledi: 50-50. Galatasaray Liv Hospital, Arroyo ve Sinan Güler ile 7-2'lik seri yakalayarak 28. dakikada durumu 57-52 yaptı. Çekişmeli geçen karşılaşmada son periyoda sarı-kırmızılı takımın 61-57 üstünlüğüyle girildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Final periyodunun hemen başında üst üste iki faul görüp 5 faulle oyun dışı kalan Perperoglou'dan yoksun kalan Anadolu Efes, dış atışlarda Furkan Korkmaz ile bulduğu sayılarla oyunda kalmaya çalıştı. Arroyo ve Sinan Güler ile basketler kaydeden Galatasaray Liv Hospital, 37. dakikada 73-68 üstünlüğünü sürdürdü. Saric'in de 5 faulle dışarı çıkmasıyla oyun dengesi bozulan lacivert-beyazlı takım karşısında kontrolü eline geçiren sarı-kırmızılı takım, son dakikaya 75-72 önde girdi. Ancak maçı bırakmayan lacivert-beyazlı takım bitime 33 saniye kala Cedi Osman'ın sayılarıyla farkı 1'e (75-74) indirdi.

    Galatatasaray Liv Hospital bitime 6,7 saniye kala, Arroyo ile farkı tekrar 3 sayıya (77-74) çıkardı. Anadolu Efes'in hücumunda üç sayı çizgisinin gerisinde atış yapmaya çalışan Cedi Osman, kendisine yapılan faul sonrası gittiği serbest atış çizgisinde kullandığı üç atıştan ikisinde isabet sağlayarak skoru eşitlemeyi başaramadı ve Galatasaray Liv Hospital çekişmeli geçen maçtan 77-76 galip ayrıldı.

    İki takım da maçta dış atışlarda kötü bir yüzdeyle oynadı. Galatasaray Liv Hospital üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 19 atışın 2'sinde isabet bulurken, Anadolu Efes ise 18 dış atışın 5'ni sayıya çevirdi. Lacivert-beyazlı
    takım ribauntlarda da rakibine 41-35 üstünlük sağladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow