hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye suç duyurusu

    Galatasaraydan Fenerbahçeye suç duyurusu
    expand

    Sarı-kırmızılı kulüpten, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, genel sekreter Mahmut Uslu, futbolcu menajeri Bayram Tutumlu ve spor yazarı Ahmet Çakar için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Kulübü, kulübün manevi şahsiyetine, değerlerine ve kulüp bireylerinin kişiliklerine karşı yapılacak her türlü saldırıya hukuk yoluyla gereken cevabın verileceğini ve sorumlular hakkında cezai işlemlerin yapılması için gereken adımların atılacağını bildirdi.

    Sarı-kırmızılı kulüpten "Meydan boş değil" başlığıyla yapılan açıklamada, bu doğrultuda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün genel sekreteri Mahmut Uslu, futbolcu menajeri Bayram Tutumlu ve spor yazarı Ahmet Çakar için Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. 

    Kulüp açıklamasında, "Galatasaray Spor Kulübü, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün manevi şahsiyetine, değerlerine ve kulübümüz bireylerinin kişiliklerine karşı yapılacak her türlü saldırıya hukuk yoluyla gereken cevabı verecek ve sorumlular hakkında cezai işlemlerin yapılması için gereken adımları atacaktır" ifadeleri kullanıldı. 

    Bu çerçevede, devam eden hukuki süreç konusunda camianın sürekli olarak bilgilendirileceği vurgulanan açıklamada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve genel sekreter Mahmut Uslu'nun 12 Haziran 2014  tarihinde yapmış oldukları basın toplantısındaki "hakaret ve tehdit içerikli açıklamaları sebebiyle" Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman adına, "basın yoluyla hakaret ve tehdit" gerekçeleriyle, yine Yıldırım ve Uslu'nun aynı basın toplantısındaki açıklamaları nedeniyle de kulüp ve Ataman adına, 6222 sayılı kanunun 22. maddesine göre "sporda şiddeti teşvik" suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurularında bulunulduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada, futbolcu menajeri Bayram Tutumlu'nun Twitter hesabından attığı "hakaret içerikli mesajlar" için tazminat davası ve suç duyurusu için gerekenin yapıldığı, spor yazarı Ahmet Çakar'ın Sabah gazetesinde 18 Haziran 2014 tarihli yazısı hakkında, hakaret suçlamasıyla kulüp adına suç duyurusunda bulunulup, 100 bin liralık tazminat davası açılması için gerekli işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow