hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaraylı Şebnem Kimyacıoğlu Twitter'da trend oldu

    Galatasaraylı Şebnem Kimyacıoğlu Twitterda trend oldu
    expand

    Galatasaray Odeabank'ın EuroLeague Kadınlar şampiyonluğuna ulaştığı finalin kahramanlarından biri Şebnem Kimyacıoğlu'ydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Odeabank'ın kusursuz bir fırtına gibi başladığı ve uzun süre farkı çift hanelerde tuttuğu EuroLeague finalinin son çeyreğinde maçın kontrolü Fenerbahçe'ye geçer gibi oldu. O anlarda sahneye çıkan Şebnem Kimyacıoğlu oldu.

    Karşılaşmanın bitimine 4 dakika kala fark 2 sayıya inmişti ve Galatasaray üç dakikadır sayı üretemiyordu. Bu noktada sahneye çıkan ve Aslan'ın pençesini kupada tutan isim Şebnem Kimyacıoğlu oldu.

    Oyuna yeni giren Kimyacıoğlu, önce Işıl Alben'in pasında üçlük çizgisinin gerisinden 'Tamam ya da devam' anlamına gelen şutu kullandı ve sayıya çevirerek farkı 5 sayıya çıkardı. Bu üçlük Galatasaray'ı kendine getirdi ve yeniden maça dönmesini sağladı.

    Geri sayan saat 1:34'ü gösterirken skor 62-58 Galatasaray lehineydi ve Fenerbahçe neden kupanın tek namağlup takımı olduğunu vazgeçmeyen oyun karakteriyle gösteriyordu.

    Galibiyetin iki takım için de pamuk ipliğine bağlı olduğu en kritik dakikada sahneye bir kez daha Şebnem Kimyacıoğlu çıktı ve çok uzaklardan el üstü attığı üçlükle farkı 7 sayıya çıkarttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu isabet maçın en kritik dakikasında momentumu Galatasaray Odeabank'ın eline verdi.

    Şebnem Kimyacıoğlu TKBL liderlik maçında da Fenerbahçe potasına 9 sayı bırakmış ve önemli katkı vermişti. Şebnem Türkiye Kupası finalinde de 11 sayılık kritik destekle galibiyette büyük pay sahibi olmuştu.

    Kimyacıoğlu geçtiğimiz sezon oynanan Türkiye Kupası finalinde de üçlükleriyle takıma hayat vermiş ve 12 sayı üreterek zaferin mimarlarından olmuştu.

    Yiğiter Uluğ, yıllar önce, Şebnem 19 yaşındayken Basket Dergisi'ne şöyle yazmıştı:

    "... Stanford Üniversitesi, Kansas State’i ağırlıyordu ve çekişmeli geçen karşılaşmada küçük bir farkla öne gidiyordu. Ne yalan söyleyeyim, bayan basketbolu öyle çok yakından takip ettiğim bir branş değil. Sahadaki oyunculardan hiçbirini tanımıyordum. Ancak spiker, adını telaffuz etmekte zorlandığı bir Stanford’lu oyuncuya ilişkin bir espri yapınca, kulak kabarttım, aaa Türk’müş meğer! Kimyacıoğlu kızın soyadı…Stanford o maçı 6 sayı farkla kazanırken, o gece adını bile öğrenemediğim ‘Kimyacıoğlu’ çok kritik bir üçlük attı ve maçın spikerinden bir hayli övgü aldı. Ertesi gün, gerçek bir bayan basketbolu uzmanı olan ve bir vakitler milli takımda görev yaptığı için dünyanın her köşesinde basketbol oynayan Türk kızlarını ezbere sayan arkadaşım Murat’a telefon edip, seyrettiğim maçı anlattım. “Şebnem o” dedi, “Şebnem Kimyacıoğlu. 1983 doğumlu…"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şebnem Kimyacıoğlu 2012'de Galatasaray'a transfer olmadan önce basketbola ara vermişti. 2008'de antrenörlük için Amerika'ya dönen Kimyacıoğlu, Stanford Üniversitesi'nde hukuk eğitimi de almaya başladı.

    Santra Clara Üniversitesi'nde de endüstri yönetimi konusunda eğitim alan Şebnem pek çok farklı hukuk şirketinde de çalışırken basketboldan kopamadı ve California'da bulunan Bay Area Basketball Academy'de direktörlük görevini de sürdürdü.

    Şebnem maçta gösterdiği müthiş performansla Twitter'da da trend oldu.

    İşte Şebnem tweet'lerinden bazıları:

    Mustafa Bekir Arslan ‏@bekrimustafa
    Günaydın hepimize :) sana da günaydın Şebnem Kimyacıoğlu :)

    AYKIRI ‏@muratAYKIRI
    Şebnem Kimyacıoğlu'ndan sezonun basketi güzeller güzeli şebnem seni doğuran anaya helal olsun

    Tülay Kahyaoğlu ‏@tulaykahyaoglu
    Şebnem Kimyacıoğlu  Kupayı Siz getirdiniz. Çok tebrik ediyoruz. Yönetimi de , çok gerekmese de kurtardınız. Tekrar tekrar tebrikler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazanfer Tosun ‏@gazanfertosun
    Stanford Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuyan birinin geldiği nokta çok ilginç. Artık üçlük atarken Şebnem Kimyacıoğlu diye bağıracağız.

    Doğacan Sarıbaş ‏@DogacanSaribass
    Keşke herşey Şebnem Kimyacıoğlu'nun üçlüğü kadar güzel olsa

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow