hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NBA'den Fenerbahçe Ülker'e geldi

    NBAden Fenerbahçe Ülkere geldi
    expand

    Fenerbahçe Ülker, Çek forvet oyuncusu Jan Vesely ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altyapıda, Çek Cumhuriyeti'nin BK Snakes Ostrava takımında ter döken 24 Nisan 1990 doğumlu ve 2,13 metre boyundaki Jan Vesely, 2007-2008 sezonunda Slovenya'nın Slovan Ljublijana takımına transfer oldu.

    Kariyerinin en önemli adımlarından birini, bir sonraki sezonda Partizan'a geçerek atan yetenekli oyuncu, 2008-2009 sezonundan itibaren Sırp ekibi ile Euroleague'de mücadele etti.

    Avrupa'da forma giydiği yıllar boyunca Vesely, Partizan ile üç Sırbistan Ligi şampiyonluğu ve üç Sırbistan Kupası şampiyonluğu kazandı. Belgrad ekibinin üç sezon boyunca Adriyatik Ligi'ni kazanmasında da büyük pay sahibi olan Vesely, 2010 yılında FIBA tarafından "Avrupa'nın En Değerli Genç Oyuncusu" seçildi. Çek yıldız, "Euroleague'in Yükselen Yıldızı" ödüllerinde de 2010 yılında ikincilik, 2011 yılında da üçüncülük elde etti.

    GALATASARAY'DAN SUÇ DUYURUSU

    Vesely, 2011 NBA draftında Washington Wizards tarafından 6. sırada seçildi ve kariyerine kıta dışında devam etmeye başladı. 2011-2014 yıllarında Washington forması giyen Vesely'nin NBA'deki son durağı, Denver Nuggets oldu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NBA'de toplam 162 karşılaşmaya çıkan Jan Vesely, maç başına ortalama 3,6 sayı ve 3,5 ribaund üretti.

    Vesely, kulüp kariyerinin yanı sıra milli takım performansıyla da dikkati çekti. Çek Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri olarak gösterilen başarılı forvet, 2006 yılında 16 Yaş Altı, 2007 ve 2008 yıllarında da 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonaları'nda boy gösterdi.

    ŞAMPİYON GENÇLERİMİZ

    Geçen yaz düzenlenen Avrupa şampiyonasında da Çek Cumhuriyeti kadrosunda yer alan Vesely, turnuvayı 17,0 sayı, 11,2 ribaund, 1,8 top çalma ve 1,0 asist ortalamalarıyla bitirdi. Çek oyuncu, forma giydiği beş karşılaşmanın üçünde double-double yapma başarısı gösterdi.

    Yıldız oyuncu, transferinin ardından sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, Avrupa'nın en iyi koçlarından biri olarak gördüğü Zeljko Obradovic tarafından yönetilen Fenerbahçe Ülker'de, yeni takım arkadaşları ile buluşacak olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade etti.

    NBA'in kendisi için bir meydan okuma olduğunu ve kendisini en iyi şekilde geliştirdiğini aktaran Vesely, kıta dışında geçirdiği 3 sezonun ardından Avrupa'ya dönmesi gerektiğini hissettiğini ve Fenerbahçe Ülker ile anlaştığını dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çek oyuncu, "Çok çalışıp, Fenerbahçe Ülker forması ile başarılı olmaya hazırım" ifadesini kullandı.

    KEVIN LOVE DÜNYA KUPASI'NDA YOK

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow