hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBF: Kararı en kısa sürede açıklayacağız!

    TBF: Kararı en kısa sürede açıklayacağız
    expand

    Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Galatasaray Liv Hospital'ın Beko Basketbol Ligi Play-Off final serisi 7. maçına çıkmamasının ardından bir açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     TBF tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

    "2013-14 Beko Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi’nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray LİV Hospital takımları arasında bu akşam oynanması gereken 7. ve son karşılaşma ile ilgili olarak, Galatasaray Liv Hospital takımının sahaya çıkmaması üzerine ilgili yönetmelik maddeleri çerçevesinde işlem yapılacak ve Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, TBL Yönetim Esasları Yönergesi'ne göre en kısa sürede kararını açıklayacaktır."

    Galatasaray sahaya çıkmadı

    Avrupa'ya ne olacak?

    Galatasaray'ın Beko Basketbol Ligi Play Off Finali 7. maçına çıkmamasının etkileri spor camiasını sarsmış durumda. Galatasaray'ı final maçına çıkarmak için son ana kadar uğraşan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, sarı kırmızılı yönetim geri adım atmayınca şimdi de bu olayın yaptırımı için kolları sıvayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basketbol Federasyonu maç öncesi yaptığı girişimlerde sarı kırmızılı yönetime son olarak, Galatasaray'ın Euroleague gidemeyeceği tehdidinde bulundu. Federasyonun, FIBA Dış İlişkiler Sorumlusu Emir Turam önce bir açıklama yaparak, Galatasaray'ın federasyonun izni olmadan Avrupa'ya gidemeyeceğini söyledi. Bu açıklamanın hemen ardından TBF Başkanı Turgay Demirel özel bir kanala yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın federasyonun izni olmadan Avrupa'ya gidemeyeceğini yineledi.

    Bu açıklama sonrasında Turgay Demirel'in Euroleague ve ULEB yöneticileri ile konuşup, "Galatasaray, son maça çıkmaz ise onları Avrupa'ya almayız" açıklamasının yapılması istediği ileri sürüldü. Ayrıca bu iddianın devamında, Euroleague yönetiminin bu isteğe şiddetle karşı çıktığı ve TBF yetkililerine, "Böyle birşey mümkün değil. Euroleague kar amaçlı bir kurum olup, final serisi ile alakası bulunmamaktadır" cevabı verildiği ileri sürüldü.

    Galatasaray Yönetimi bir yandan TBF ile önümüzdeki yılın cezası için savunmaya hazırlanırken, bir yandan da basketbol takımını şampiyon kabul ederek Ergin Ataman ve oyuncularına şampiyonluk primi verecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow