hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünal Aysal'dan Fenerbahçe'ye sert eleştiri

    Ünal Aysaldan Fenerbahçeye sert eleştiri
    expand

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün tarihsel yükümlülüklerin gereği olarak "etik spor için boykot" kararını uygulamaya soktuklarını, kendileri için "adalet" ve "ahlak" kavramlarının her türlü başarı tanımının üzerinde ve her türlü kupadan daha değerli olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile oynaması gereken 7. ve son maça çıkmama kararı alan Galatasaray'da Başkan Aysal, kulübün resmi internet sitesi üzerinden "Etik spor için boykot" başlığıyla bir açıklama yayımladı.

    "Türk spor tarihi açısından bir 'milat' niteliği taşıyan 17 Haziran duruşumuzun esas gerekçelerinin kamuoyunca daha net olarak anlaşılabilmesi açısından, açıklama yapmayı uygun gördüm" ifadelerini kullanan Ünal Aysal, "Galatasaray, tarihinin her döneminde; adil rekabet, ahlaklı mücadele, etik sportif değerler konusunda, Türk sporunun lokomotifi olmuş ve Türkiye'yi uluslararası arenada gururla temsil etmiş bir kulüptür" görüşlerini belirtti.

    İşte Galatasaray ve Beşiktaş'ın hazırlık maçları

    Aysal, Galatasaray Kulübünün 109 yıldır taşıdığı liderlik bayrağının gereği olarak ciddi bir fedakarlıkta bulunduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

    "Vizyonu ve stratejisi itibariyle her zaman daha ileriyi, daha evrenseli hedeflemiş; başarıyı maç skorları ile değil, topluma kattığı olumlu değerler üzerinden tanımlamış öncü bir kurumdur. Bu nedenledir ki, Galatasaray tarihsel ve toplumsal sorumlulukları gereği; gerektiği zamanda, gereken duruşu sergilemekle yükümlüdür. Bu yükümlülüklerimiz, bugün olduğu gibi; zaman zaman kimi bedellerin göze alınmasını ve gündelik çıkarların hesap edilmeden adım atılmasını gerekli kılmaktadır. Galatasaray, bugün, 109 yıldır gururla taşıdığı liderlik bayrağının gereği olarak ciddi bir fedakarlık yapmıştır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Fenerbahçe Kulübü yönetim kuruluna sert eleştiri

    Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, açıklamasında Fenerbahçe Kulübü yönetim kuruluna sert eleştirilerde bulundu.

    Galatasaray Kulübünün hiçbir zaman tarafı olmadığı siyasi tartışmaların içine çekilmeye çalışıldığını savunan Aysal, şunları kaydetti:

    "17 Haziran duruşumuz; Fenerbahçe Kulübünün maalesef halen sürmekte olan yönetim anlayışının Türk sporunda yarattığı ağır hasar konusunda, farkındalık yaratmak ve yetkili mercileri göreve davet etmek maksatlıdır. Özellikle şike sürecinden bu yana; Fenerbahçe yönetiminin gerek devlet mekanizması, gerek kitle iletişim araçları, gerekse Türk spor kamuoyu üzerinde üretmeye çalıştığı baskı ve terör ortamı, sportif rekabet alanına ciddi bir kirlilik ve yozlaşma olarak yansımaktadır. Spor arenaları, Fenerbahçe yönetimi tarafından üretilen yeni ve etik dışı rekabet değerleri üzerinden gerilmekte ve spor olmaktan uzaklaşarak bir kavga atmosferine sokulmaktadır. İçinde bulundukları bataklıktan kurtulmak için, mesnetsiz suçlamalarla; Galatasaray, bir spor kulübü olarak, hiçbir zaman tarafı olmadığı siyasi tartışmaların içine çekilmeye çalışılmaktadır. Geldiğimiz aşama kabul edilemez ve neredeyse geri dönülemez bir noktadadır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere - Uruguay maçı caps'leri

    Ünal Aysal, sarı-kırmızılı camiaya da şu mesajı verdi:

    "Galatasaray, tarihsel yükümlülüklerinin gereği olarak 'etik spor için boykot' kararını uygulamaya sokmuştur. Bizim için 'adalet' ve 'ahlak' kavramları her türlü başarı tanımının üzerindedir ve her türlü kupadan daha değerlidir. Müzemizi süsleyen kupalarımıza yeni kupaların dahil olacağı önümüzdeki yıllara da kupalarımızın tertemiz bir alınteriyle ıslanacağından taraftarımızın ve tüm spor kamuoyunun emin olmasını isteriz. Kazanacağımız en büyük zafer; taraftarlarımıza, ahlaklı ve adaletten yana bir kulübün fertleri olma duygusunu yaşatmak olacaktır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow