hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Contador da turdan çekildi

    Contador da turdan çekildi
    expand

    Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) 5. etabında yarış dışı kalan son şampiyon Chris Froome ile beraber turun en büyük favorisi olan 2007 ve 2009 şampiyonu Alberto Contador da 10. etapta yaptığı kaza nedeniyle turdan çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tinkoff-Saxo takımının yıldız bisikletçisi Contador, 101. Fransa Bisiklet Turu'nun yağmur altında koşulan 10. etabının 67. kilometresindeki iniş bölümünde kontrolünü kaybederek düştü. Sağlık ekibinin sağ dizine bandaj uyguladığı 31 yaşındaki bisikletçi, ana grubun yaklaşık 4 dakika arkasına düşse de yarışa devam etti. Mücadelesini, takım arkadaşlarının eşliğinde 15 kilometre kadar sürdüren Contador, takım arkadaşı Mick Rogers'a yardımı için teşekkür ederek bisikletini durdurdu.

    Böylece 5. etapta yarış dışı kalan son şampiyon Chris Froome'dan sonra "sarı mayo"nun diğer iddialı ismi Contador da mücadeleye nokta koydu.

    İngiltere'nin Cambridge ile Londra şehirleri arasında düzenlenen 3. etapta, fotoğraf çekmek isteyen bir izleyiciyle çarpışan 2010 şampiyonu Andy Schleck ve ilk etabın bitimine 250 metre kala Simon Gerrans ile çarpışarak yerde kalan Fransa Bisiklet Turu'nun en fazla etap kazanan 3'üncü ismi Mark Cavendish de yarıştan çekilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow