hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlahiyat Fakültesi öğrencileri istedi şortlu voleybolcu kızlar perdelendi

    İlahiyat Fakültesi öğrencileri istedi şortlu voleybolcu kızlar perdelendi
    expand

    Antalya’daki Plaj Voleybolu Gençlik Olimpiyatı’nda, kum sahalar tam da İlahiyat Fakültesi karşısına kurulunca kriz çıktı. Rahatsız olan öğrencilerin isteği üzerine, şortlu kız sporcular ‘dev brandalarla perdelendi’.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Yerleşkesi'nde düzenlenen 2014 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Gençlik Olimpiyat Oyunları Kıta Elemeleri final müsabakalarının yapıldığı kortların çevresinin bazı öğrencilerin şikayeti üzerine brandalarla kapatıldığı iddia edildi.

    Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde kurulan, 3 sahada gerçekleştirilen, kadın ve erkeklerde 18 takımın yer aldığı finaller nedeniyle bazı öğrencilerin mayolu sporculardan rahatsızlık duyduğu ve bunu üniversite yönetimine ilettiği iddia edildi. Şikayet üzerine de müsabakaların yapıldığı alana "perdeleme" uygulandığı ve bunun üzerine olayın büyümeden kapandığı öne sürüldü.

    AA muhabirinin konuyla ilgili görüş aldığı AÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Aydın Özdemir, üniversite ile Türkiye Voleybol Federasyonu arasında protokol yapıldığını ve plaj voleybolu olarak faaliyet göstermesi için böyle bir alan oluşturulduğunu söyledi.

    Voleybola gönül veren gençler için kurulmuş bir merkez haline gelen alanın önemli bir organizasyona da ev sahipliği yaptığını dile getiren Özdemir, "Bir çok kişinin görev yaptığı bir yer. İnsanların görüşüne saygımız var. Ancak perdeleme bir şikayet üzerine yapılan bir şey değil. Zaten projede vardı. Aylar öncesinden hazırlanan bir proje. Voleybolda sporcuların nasıl giyineceği standartlandırılmıştır. Bazı öğrencilerin şikayeti olmuş, ama bana yazılı olarak gelen bir şey yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil de öğrencilerin şikayetiyle ilgili kendilerine ulaşan bir bilginin bulunmadığını söyledi.

    Projenin AÜ ile birlikte yaptıkları bir proje olduğunu belirten Mutlugil, "Bu alanı tahsis ettiği için AÜ yönetimine teşekkür ediyorum. Türkiye'nin uluslararası alanda ilk plaj voleybolu kamp merkezini inşa ettik. İlk açılış turnuvası olarak da bu turnuvayı düzenliyoruz. Burası bir eğitim kurumu. Bu eğitim kurumu içerisinde değişik spor alanları var. Yanımızda tenis kortları var, onun da etrafı kapalı. AÜ yönetiminden bize gelen herhangi bir şikayet yok" diye konuştu.

    Öte yandan İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gören Adnan Nuri Özselli ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, plaj voleybolunun plajda oynanması gerektiğini söyledi. İlahiyat Fakültesi'nin karşısında yapılmasını uygun bulmadığını dile getiren Özselli, "Plaj voleybolunun plajda olması daha uygun olurdu. İlahiyat Fakültesi'nin karşısında olması hem gürültü hem de görüntü olarak bizi rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow