hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Samsung Mavi Kulaçlar" boğazı başarıyla geçti

    Samsung Mavi Kulaçlar boğazı başarıyla geçti
    expand

    Samsung Electronics Türkiye, TMOK tarafından düzenlenen, 11 yıldır ana sponsoru olduğu ve son iki yıldır adını verdiği Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda, bu yıl kendi çalışanlarından kurulu “Samsung Mavi Kulaçlar” Yüzme Takımı ile etkinliğe renk kattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2011-2014 yılları arasında üst üste 5 şampiyonluğu bulunan Hasan Emre Musluoğlu’nun çalıştırdığı 6 kişilik takım, 1870 yüzücüyle birlikte Boğaz’ın sularında eşşiz bir deneyim yaşadı. 

    Samsung Electronics Türkiye, 11 yıldır ana sponsoru olduğu ve son iki yıldır da adını verererek TMOK işbirliğiyle düzenlediği “Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları” için bu yıl, kendi çalışanlarından oluşan 6 kişilik bir yüzme takımı kurdu. “Samsung Mavi Kulaçlar” adını taşıyan yüzme takımı, yarışa etkinliğin geçtiğimiz yıllardaki şampiyonu Hasan Emre Muslu antrenörlüğünde hazırlandı.

    8 ay süresince Türkiye Yüzme Federasyonu’na ait Tozkoporan Olimpik Yüzme Havuzu’nda, mesai saatleri dışında günde 1,5 saatlik antrenman yapan takımın yüzücüleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenenlenen seçmelere katılarak, yarışmaya katılma hakkı kazandı.Takım üyelerinin tümü, 26 Temmuz’da 1870 yüzücünün katılımıyla, Kanlıca’dan Kuruçeşme’ye 6,5 km’lik parkurda gerçekleşen yarışı tamamlamayı başardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, çalışanlardan kurulu bir yüzme takımının kurulmasıyla birlikte, yarışa dair heyecanlarının daha da arttığını vurgulayarak; “Samsung olarak çalışanlarımıza çok değer veriyor ve iş stresini atıp kendilerini iyi hissedecekleri faaliyetler konusunda onlara tam destek vermeyi asli görevimiz olarak görüyoruz. Bu yıl kurduğumuz “Samsung Mavi Kulaçlar” Yüzme Takımı, yarışı başarıyla tamamlayarak bizleri gururlandırdı. Şampiyonumuz Hasan Emre Musluoğlu, özverisi ve disipliniyle takımı 8 aylık kısa bir sürede yarışa çok iyi hazırladı. Tüm takım üyelerini tebrik ediyor ve fedakarlıklarından ötürü hepsine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

    Samsung Mavi Kulaçlar boğazı başarıyla geçti

    “Samsung Mavi Kulaçlar” takımının kurulma amacı ve süreci hakkında bilgi veren Samsung Electronics Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Meriç Tunç ise; “Bu yıl, yarış heyecanına bizzat ortak olmak için ‘Neden çalışanlarımız da bizi temsil etmesin, bu işin bir parçası olmasın’ diye düşündük ve son beş yılın şampiyonu Hasan Emre Musluoğlu ile bir araya geldik. Takım, yarışlarda Samsung’u en iyi şekilde temsil etti; kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hâlihazırda, Samsung Electronics Türkiye bünyesinde çalışanların sosyalleşmesi ve işyeri arkadaşlığının beslenmesi için kurulmuş olan “Samsung Fun Club” adlı bir sosyal aktivite kulübünün bulunduğunu ve bu tür faaliyetlerin kulüp bünyesinde yürütüldüğünü belirten Meriç Tunç; diğer faaliyetlere de şöyle değindi:

    “Sosyal kulüp bünyesinde de gezi, fotoğrafçılık ve aşçılık gibi aktivitelerimiz de var; bunun yanı sıra tenis, basketbol ve yüzme takımlarımız haftada iki gün düzenli antrenmanlarla devam ediyor”.

    Samsung Mavi Kulaçlar Antrenörü Hasan Emre Musluoğlu: “Yüzme kariyerim boyunca en büyük destekçim Samsung oldu”

    Yarışın son beş yıllık kesintisiz şampiyonu Hasan Emre Musluoğlu, kendisine Samsung Mavi Kulaçlar ile koçluk kariyerinin yolunu açan Samsung’a müteşekkir olduğunu belirterek; “Uzun yıllarca profesyonel olarak yüzdüm. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde gençlerin yüzmeye daha çok teşvik edilmesi ve ihtiyaç duydukları imkanların artırılmasının, onların gelişimlerine önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Yüzme kariyerim boyunca en büyük desteği Samsung’dan gördüm; kendilerine çok teşekkür ediyorum. 2012 Olimpiyatlarında, York’ta Olimpiyat Meşalesi’ni taşıma şansına erişmem de Samsung sayesinde oldu. Yarışlardaki 3’üncü şampiyonluğumun ardından, Samsung, Olimpiyat Meşalesi’ni taşımak üzere beni davet etti. Hayatımdaki en unutulmaz gündü” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musluoğlu, antrenörlük yaptığı Samsung Mavi Kulaçlar Takımı ile çalışma sürecini ve takımdan beklentilerini de şöyle aktardı: “Boğaz yarışı kolay bir yarış değil, ciddi bir antrenman gerektiriyor. Çok kısa bir süremiz vardı, işimiz çok zordu, haftada iki gün antrenman çok yeterli olmasa da, takım çok iyi bir gelişme kaydetti. Takımdaki herkes yarışı bitirdi ve güzel sonuçlar aldık. Bu yarıştan sonra 1 Ağustos’ta Çanakkale Gelibolu Yarışı var; ona katılacağız. Aslında, yüzücü olarak kariyerimi noktalamıştım, ama takıma destek vermek için ben de katılma kararı aldım. Yarışmayacağım, ama birlikte kulaç atarak hem taktiksel hem de manevi anlamda onlara destek vereceğim. Herkes erken bıraktığımı söyledi, ancak dünyada da uzun mesafe yüzücülerinin yıpranma payı çok olduğu için yüzmeye erken veda ederler. Bu yıl yarışı antrenör olarak dışarıdan izledim; bu da farklı bir heyecandı.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung Mavi Kulaçlar Takımı’nın yüzücüleri yarışa hazırlık serüvenini değerlendirdiler

    Emrah Özer (34)
    Samsung Electronics, Cep Telefonu ve Tablet Perakende Satış Müdürü
    Evli ve 1 çocuk babası
    Yarıştaki derecesi: 369

    Eskiden Yüzme İhtisas’ta profesyonel yüzücüydüm, 16 yaşında bıraktım. Yüzme geçmişimin olması dolayısıyla, takımdaki en iyi dereceyi yapacağım zaten bekleniyordu; öyle de oldu. Sonuçtan memnunum. İlk başladığımız gün koçumuz Hasan Emre bizden dereceleri aldı. Ben birinci, Sertuğ ikinci geldi. Daha önce yüzme deneyimi olmamasına karşın, aramızda en iyi gelişmeyi Ferdi gösterdi. Sertuğ ve Ferdi ile Corporate Games’e katıldık, orada da kendi kategorilerimizde dereceye girdik. Bu da bizim için bir ön hazırlık oldu. 1 Ağustos’ta da Gelibolu yarışı var, ona da katılacağız. Hedefimiz, emeğimizin karşılığını almak. Başka hiçbir şirketin böyle bir olanak sağlayacağını sanmıyorum; bize hem Boğaz’ı geçme hem de çok iyi bir antrenörle çalışma imkanı sundu.

    Cenk Arslan (40)
    Samsung Electronics, Cep Telefonu Kıdemli Satış Müdürü
    Yarıştaki derecesi: 623

    7 yıldır Samsung’da çalışıyorum. Zaten Triatlon’a katılıyorum, yüzme de yaptığım sporların bir parçası; bu sene de Paris’te maraton koştum. Bu da benim için çok özel ve farklı bir deneyim oldu. Hazırlık sürecinde 120 saate yakın çalıştık. Çalışmalar ilerledikçe seviyelerimiz birbirine yaklaştı. Yarışa bizden çok daha deneyimli arkadaşlar da katıldı; bizim öncelikli hedefimiz yarışı bırakmadan iyi bir sonuçla ve keyifli bir şekilde bitirmek ve her zaman deneyimleme şansı bulamayacağımız bu harika tecrübeyi yaşamaktı. Takım içerisinde en iyi ikinci dereceyi almak, beni çok mutlu etti. Koçumuz Hasan Emre, botun üzerindeyken bize akıntının yönü vb. konularda bilgi vererek rotamızı belirledi. Takımın bu tempo içerisinde haftanın 2 günü de olsa düzenli olarak antrenmanlara gidip çalışmış olması, bence en büyük kazanımlardan biri. Koçumuz bizi çok iyi motive etti, o anlamda çok şanslıyız. Emrah dışında, diğer ekip arkadaşlarımı havuzda tanıdım. Farklı departmanlarda çalıştığımız için daha önce tanışma şansı bulamamıştık. Bizim için uzun bir yolculuktu ve bu yolculuğu çok sevdik.

    Sertuğ Yeşil (29)
    Samsung Electronics, Tüketiciği Elektroniği- Beyaz Eşya-Satış/Planlama Departmanı
    Yarıştaki derecesi: 649

    Yaklaşık iki yıldır Samsung’da çalışıyorum. İlkokul ve ortaokul yıllarında profesyonel olarak yüzüyordum. Bu fırsat, tam da bireysel olarak düzenli yüzebileceğim bir havuz arayışındayken çıktı. Yüzmek istiyor ve havuz arıyordum; Samsung Mavi Kulaçlar takımının kurulmasıyla birlikte 40 hafta boyunca en iyi hocayla, en iyi havuzda yüzme şansım oldu. Teknik olarak kulacı nasıl atmanız gerektiğini, yüzerken geliştirdiğimiz yanlış alışkanlıkları nasıl düzelteceğimizi öğrendik. Kimi ayaklarını ya da kollarını daha az kullanıyor, ikisini de eşit kullanmak üzere birtakım çalışmalar yaptık. Antrenörümüz de bu işe çok ciddiyetle eğildi. İyi bir hazırlık süreci geçirdik ve yarışı alnımızın akıyla tamamladık. Bu harika deneyimin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum.

    Ferdi Haliloğlu (33)
    Samsung Electronics, Satış Sonrası Servis, Marmara Bölge Servis Sorumlusu
    Evli ve 1 çocuk babası
    Yarıştaki derecesi: 783

    Yaklaşık 4,5 yıldır Samsung’da çalışıyorum. Yüzmeye her zaman merakım vardı, hatta eğitim video’larıyla tekniğimi geliştirmeye çalışıyordum. Nefes alma, suyun üstünde süzülme tekniklerini öğrendim. Zaten, hedeflerim arasında Boğaz’ı yüzerek geçmek vardı. 4 yıl önce bu kararı vermiştim, ama o zamanki derecelerim elemeleri geçecek seviyede değildi. Samsung Mavi Kulaçlar Yüzme Takımı’nın kurulacağı duyurusu üzerine ben de başvurdum. Umutsuzdum ama takıma seçildim. Ekstra kara antrenmanları da yaptım; omuzlarımı ve kollarımı güçlendirecek çalışmalar yaptım. Antrenmanlara da hiç bırakmadan, hasta olsam dahi devamlı katılmaya özen gösterdim. Bu, kaybedeni olmayan bir yarış. 1870 kişiyle birlikte kulaç atmak heyecan verici bir deneyimdi.

    Emre Sungur (37)
    Samsung Electronics, Baskı Çözümleri Kurumsal Satış Müdürü
    Evli ve 1 çocuk babası
    Yarıştaki derecesi: 1041

    7-8 yıldır tenis oynuyorum; aynı zamanda Samsung Tenis Takımı’ndayım. Kite-board ve çocukluğumdan beri kayak yapıyorum. Daha önce yüzmemiş biri olarak antrenmanlar epeyce zorluydu, ama çok eğlendik. 1,5 saat boyunca havuzda tatlı bir rekabet içinde keyifli bir süreç geçirdik. Bu yarışta kaybeden yok, herkes kendisiyle yarışıyor. Sportif faaliyetler, çok üst düzeyde olmadığı sürece aslında insanın kendisiyle mücadelesinden ibaret. Haftaya Gelibolu Yüzme yarışı var. Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle 1915 metre açıkta suya bırakılacağız, İngiliz Donanması’na ait batığın üzerinden yüzerek Anzak Koyu’na çıkacağız. Hasan Emre ile çalışmak çok şahane bir tecrübeydi. Çok hırslı ve bu yıl hırsını bize iyi dereceler kazandırmaya yönlendirdi; uyku saatlerimizi bile kontrol ediyordu. Onun bizi sonuna kadar desteklemiş olmasının artılarını yarışta gördük. Yaklaşık 14 yıllık kariyerim süresince hep çok uluslu şirketlerde çalıştım. Ancak, Samsung kadar çalışanlarına değer veren, onlara hem maddi hem manevi anlamda bu kadar destek veren başka bir şirket görmedim. Bu ailenin bir parçası olmaktan dolayı mutluyum.

    Kyungmin Cho (39)
    Samsung Electronics, Satış Sonrası Servis Kıdemli Müdürü
    Evli ve 3 çocuk babası
    Yarıştaki derecesi: 1174

    Geçen yıl Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı izlemiş, “Keşke katılabilseydim” diye düşünmüştüm. Şirketimiz Samsung, bize bu yıl yarışa katılma fırsatı tanıdı. Koçumuz Hasan Emre Musluoğlu, beni antremanlarda çok zorladı. Yüzmeyi, üniversitede 25 yaşındayken öğrendim. Şimdi, bu sporu çok daha profesyonel bir şekilde yapma fırsatı buldum. Bir gün takım arkadaşım Cenk Bey, “Neden sigarayı bırakmıyorsun? Hem nefesini daha iyi kullanabilirsin hem hızını artırırsın” dedi. Daha önce sigarayı bırakmayı aklımdan bile geçirmiyordum; çok fazla da içmiyordum. Günde 3-5 tane… Benim için bir hobi gibiydi. Birdenbire bıraktım ve çok faydası oldu. Boğaz’da yüzmek zorlu bir deneyimdi. Eşim, sürekli “hayatta kal yeter” diyordu. Çocuklarım da yarışı heyecanla izlediler. Bu, hem bizler hem Samsung için çok anlamlı bir mücadeleydi. Samsung, iki yıldır bu etkinliğe adını veriyor, dolayısıyla yarışa adını veren şirketi temsil etmek çok farklı bir deneyim oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow