hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Spor camiası "Soma"nın yasını tutuyor

    Spor camiası Somanın yasını tutuyor
    expand

    Spor camiası Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında yaşanan facianın yasını tutuyor. Beşiktaş Gençlerbirliği maçı hasılatını Soma'ya göndereceğini açıklarken kulüplerden ve sporculardan taziye mesajları yağıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş Kulübü, başsağlığı mesajı yayımladı

    Beşiktaş Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesinde bir kömür madeninde meydana gelen yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

    Kulübün internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında bazı vatandaşlarımızın yaşamını yitirdiğini ve birçok madencimizin de mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizi derinden üzen müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler; göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini yürekten temenni ederiz" denildi.

    Gençlerbirliği maçı gelirleri Soma'ya

    Beşiktaş kulübü ayrıca Gençlerbirliği'yle oynanacak 34. hafta maçının tüm hasılatını Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlamaya karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş'ın bu açıklamasının ardından "Somaİçin80Bin BEŞİKTAŞlıOlimpiyata" etiketi Twitter'da trend oldu.

    Beşiktaşlı futbolculardan saygı duruşu

    Spor camiası Somanın yasını tutuyor 

    Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında, cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Gençlerbirliği'ni konuk edecek Beşiktaş hazırlıklarını sürdürürken, siyah-beyazlı futbolcular antrenman öncesi Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulundu.

    BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki antrenman öncesi saha ortasında bir araya gelen futbolcular, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Tesislerdeki tüm bayraklar da yarıya indirildi.

    Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren çalışmaya koşu ve esneme hareketleriyle başlayan Beşiktaşlı oyuncular, daha sonra istasyon ve pas çalışması yaptı, antrenman, yarı sahada oynanan çift kale maçla tamamlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tedavileri devam eden Fernandes, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm ve Escude antrenmanda yer almadı. Almeida, Mustafa Pektemek ve Muhammed Demirci ise salonda bireysel çalıştı.

    Siyah-beyazlı takım, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına yarın devam edecek.

    Fenerbahçe Kulübü, başsağlığı mesajı yayımladı

    Fenerbahçe Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

    Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında bazı madencilerimizin hayatını kaybettiğini ve bazılarının ise mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz" ifadelerine yer verildi.

    Şampiyonluk klipleri durduruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle başsağlığı mesajı yayınlayan Fenerbahçe Kulübü, televizyonundaki şampiyonluk kliplerinin yayınını durdurdu.

    Kulüp internet sitesinde yayınlanan mesajda, "Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz" denildi.

    Spor camiası Somanın yasını tutuyor

    Şampiyonluk kliplerinin yayınını durduran kulüp televizyonu FBTV, yayın esnasında ekranında siyah kurdele görüntüsüne yer veriyor. Kulüp internet sitesi ise yayınladığı tüm haberleri siyah logo ile sayfasına koyuyor.

    Kulübe ait tesislerde bayraklar yarıya indirilirken, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın dışındaki "led" reklam panosuna "Milletimizin başı sağ olsun" yazıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Kulübü, başsağlığı mesajı yayımladı

    Spor camiası Somanın yasını tutuyor 

    Galatasaray Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

    Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, "Soma'daki bir kömür ocağında meydana gelen patlama nedeniyle 3 yurttaşımızın hayatını kaybettiğini, çok sayıda yurttaşımızın da madende mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Müessif kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

    Mancini'den mesaj var

    Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı mesajı yayımladı.

    Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde, oyuncular, teknik ekip ve Florya Metin Oktay Tesisleri'nin çalışanları adına yayımladığı mesajda İtalyan teknik direktör, şu ifadeleri kullandı:

    "Soma'da meydana gelen acı olayı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Galatasaray Futbol Takımı'nın tüm bireyleri olarak Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz. Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine sabır, yaralı kurtulanlara acil şifalar diliyoruz."

    Bursaspor antrenmana baretle çıktı

    Bursasporlu futbolcular, Soma'daki maden faciası nedeniyle antrenmana siyah formayla ve baretle çıktı.

    Özlüce Tesisleri'nde akşam saatlerinde yapılan antrenmanla Gaziantepspor maçının hazırlıklarına başlayan yeşil-beyazlı futbolcuların, Soma'daki maden faciası dolayısıyla oldukça üzgün oldukları görüldü. Teknik direktör İrfan Buz, yardımcıları, futbolcular ile malzemeciler, idman sahasına siyah formayla ve baretle çıktı. Saha ortasında toplanan teknik heyet ve futbolcular, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra yeşil-beyazlı takım, Gaziantepspor maçı hazırlıkları kapsamında ilk antrenmanını yaptı. 

    Bu arada, ülkede 3 günlük yas ilan edilmesi nedeniyle Özlüce Tesisleri'nde de Türk ve Bursaspor bayrakları yarıya indirildi.

    TFF'den mesaj

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Soma'daki maden ocağı yangını nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

    Federasyonun internet sitesinde yer alan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

    "Soma'daki bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, devam eden çalışmalar sonucu, ocakta mahsur kalan maden işçilerimizin sağsalim kurtarılmasını diliyoruz."

    Maçlar ertelendi

    Türkiye Futbol Federasyonu, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazası sonucu bugün ve yarın yapılması beklenen maçları erteleme kararı aldı.

    TFF'den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

    "Soma'da yaşanan ve ülkemizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle elim facianın yaşandığı günden itibaren 3 günlük Ulusal Yas ilan edilmiştir. Bu çerçevede 14 ve 15 Mayıs tarihinde oynanacak tüm amatör ve profesyonel lig müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

    16, 17, 18 Mayıs 2014 tarihlerinde tüm liglerimizdeki futbol müsabakaları planlandığı şekilde oynanacaktır. Bu müsabakalar öncesi, sırasında ve sonrasında müzik yayını yapılmayacak, hakemlerimiz ve futbolcularımız sahaya siyah bantla çıkacak ve maçlardan önce Soma'da hayatını kaybeden yurttaşlarımız anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır.

    UEFA U17 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden U17 Milli Takımımızın 15 Mayıs (yarın) tarihinde oynanacak Malta maçına siyah bantla çıkılması ve saygı duruşunda bulunulması için UEFA'ya başvurulmuştur.

    Kamuoyunun bilgisine sunar, Soma'da kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı dileriz."

    Roberto Carlos da Soma'yı unutmadı

    Spor camiası Somanın yasını tutuyor

    Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos da Soma'daki acıyı paylaşanlardan oldu.

    Roberto Carlos, üzerinde "Bir avuç kömür için bir ömür verenlere başımız sağ olsun" mesajı yazan pankartla fotoğraf çektirdi.

    Trabzonspor

    Trabzonspor Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

    Kulübün internet sitesinde yer alan başsağlığı mesajında, şu ifadelere yer verildi:

    "Soma'daki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntüyle öğrendik. Kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Ayrıca mahsur kalan maden işçilerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyoruz."

    Gençlerbirliği ve Ankaragücü kulüpleri, başsağlığı mesajı yayımladı

    Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 2. Lig kulüpleri Gençlerbirliği ve Ankaragücü, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen yangında vefat edenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

    Gençlerbirliği Kulübü'nün internet sitesinde yer alan mesajda, "Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan kömür madeninde dün öğleden sonra meydana gelen ve ulusumuzu büyük üzüntüye boğan müessif kazada yaşamını yitiren emekçi vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. Göçük altında kalan ve kurtarılmayı bekleyenlerden sevindirici haberlerin ulaşmasını tüm kalbimizle temenni ederiz" ifadeleri yer aldı.

    Ankaragücü Kulübü'nün internet sitesindeki mesajda da şu ifadeler kullanıldı:

    "Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı dileriz. Yaralı olan kazazedelere ise acil şifalar diler, arama çalışmalarının en kısa sürede başarıya ulaşmasını temenni ederiz."

    Karabükspor'dan başsağlığı mesajı

    Kardemir Karabükspor Kulübü, Soma'daki maden ocağında çıkan yangında yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

    Kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, Soma ilçesindeki ocakta trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında bazı işçilerin hayatını kaybettiği, bazı işçilerin ise maden ocağında mahsur kaldığı haberini büyük üzüntüyle karşıladıkları belirtildi.

    Mesajda, "Hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtulmalarını temenni ederiz" ifadesine yer verildi.

    Kayseri kulüplerinden başsağlığı

    Spor Toto Süper Lig takımlarından Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

    Kayserispor'un resmi internet sitesinde, "Başımız sağolsun" başlığıyla yer verilen mesajda, şunlar kaydedildi:

    "Soma'daki bir maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle çok sayıda maden işçisinin hayatını kaybettiğini, yine çok sayıda yurttaşımızın da maden ocağında mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, başta ülkemiz ve aileleri olmak üzere yakınlarına başsağlığı ve sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. Mahsur kalanların da bir an önce kurtarılmalarını diliyoruz."

    Kayseri Erciyesspor kulübünün resmi internet sitesinde ise "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini ve birçok madencimizin de mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Soma'da madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz" ifadesine yer verildi.

    TBF Başkanı Demirel'den başsağlığı

    Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Soma'daki maden faciası nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

    Demirel, federasyonun internet sitesinde yer alan mesajında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, acılarını derinden paylaştığı ailelere başsağlığı diledi. Demirel, faciadan sağ kurtulan ve halen kurtarılmayı bekleyen işçilerin ve kurtarma çalışmalarına katılan vatandaşların sevenlerine sağsalim kavuşmalarını temenni etti. 

    Halkbank ve Aykon TED Ankara Kolejliler'den başsağlığı

    Halkbank ve Aykon TED Ankara Kolejliler spor kulüpleri, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için taziye mesajı yayımladı. 

    Halkbank Spor Kulübü'nün başsağlığı mesajında, "Manisa Soma'da meydana gelen müessif kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarma çalışmalarının sevindirici haberlerle tamamlanmasını yürekten temenni ediyoruz" denildi.

    Aykon TED Ankara Kolejliler Kulübü'nün mesajında da şu ifadeler yer aldı:

    "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında bazı vatandaşlarımızın yaşamını yitirdiğini ve birçok madencimizin de mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerken, mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ederiz."

    Tokatspor'dan başsağlığı mesajı

    Spor Toto 2. Lig takımlarından Tokatspor, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

    TSYD'den mesaj

    Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayınladı.

    Derneğin internet sitesinde yayınladığı mesaj şöyle:

    "Yüreklerimize kor ateşi gibi düşen, Soma'daki maden kazası, hepimizi çok derin üzüntülerle karşı karşıya bırakmıştır. Bu kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Yerin metrelerce altında hala daha kurtarılmayı bekleyen madenci kardeşlerimizden mutlu haber almak, en büyük tesellimiz olacaktır. Bir
    daha böyle kazaların olmamasını temenni ederken, Türk insanının, bu olayda kenetlenmesini ve yüreği yanan ailelere destek olmasını dileriz."

    Basketbol maçları ertelendi

    Türkiye Basketbol Federasyonu, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazası sonucu 17 Mayıs Cumartesi gününe kadar olan bütün maçlarını erteleme kararı aldı.

    TBF'nin yapmış olduğu açıklama şu şekilde: "Soma'da yaşanan kaza nedeni ile Beko Basketbol Ligi ve TB2L Play-Off ile TB3L Final Grubu müsabakaları 17 Mayıs Cumartesi gününe kadar erteledi. TBF'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklama şöyle; "Soma'daki kömür ocağında yaşanan elim kaza sonucu ilan edilen milli yasın ardından, basketbol karşılaşmaları ertelenmiştir. Beko Basketbol Ligi ve TB2L Play-Off ile TB3L Final Grubu müsabakaları 17 Mayıs Cumartesi gününden itibaren devam edecektir. Yenilenen maç programları ilerleyen saatlerde açıklanacaktır"

    At yarışları ertelendi

    Türkiye Jokey Kulübü (TJK), Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından milli yas ilan edilmesi nedeniyle bugün ve yarın yapılması planlanan at yarışlarını erteledi.

    TJK'dan yapılan açıklamada, bugün ve yarın için takvimde yer alan yarışların hangi tarihlerde yapılacağının önümüzdeki günlerde ilan edileceği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

    "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve hepimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle, 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir. Milli yas sebebiyle 14 Mayıs Çarşamba ve 15 Mayıs Perşembe günü yapılması planlanan yarışlar iptal edilmiştir. Bu yarışların hangi tarihlerde yapılacağı önümüzdeki günlerde ilan edilecektir. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın acısını kalbimizde hissediyoruz. Bu üzücü kazada vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

    Güreş Federasyonu, 11-13 ve 14-15 Yaş Serbest Güreş Grup Müsabakaları'nı iptal etti

    Güreş Federasyonu, önümüzdeki 4 gün boyunca yapılması planlanan 11-13 ve 14-15 Yaş Serbest Güreş Grup Müsabakaları'nı, Manisa'da hayatını kaybeden maden işçileri için ilan edilen ulusal yas nedeniyle iptal etti.

    Federasyondan yapılan açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facia sebebiyle ulusal yas ilan edildiği hatırlatılarak, "Bu doğrultuda, federasyonumuz tarafından 15-18 Mayıs tarihlerinde Adana, Sivas, Aydın ve Sinop'ta yapılması planlanan 11-13 ve 14-15 Yaş Serbest Güreş Grup Müsabakaları iptal edilmiştir. Dolayısıyla, grup müsabakaları yapılmadan federasyonumuzca belirlenen tarihlerde ve yerde, 11-13 ve 14-15 Yaş Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilecektir" ifadesine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow