hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Copacabana Plajı yatakhaneye döndü!

    Copacabana Plajı yatakhaneye döndü
    expand

    2014 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Brezilya'da yüzlerce taraftar, astronomik otel fiyatları nedeniyle sokaklarda sabahlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2014 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Brezilya'da yüzlerce taraftar, astronomik otel fiyatları nedeniyle geceyi sokaklarda geçiriyor. 

    Rio de Janeiro'da, tüm dünyadan kente gelen futbol severlerin bazılarının, hava sıcaklığının 15 dereceye düştüğü gecelerde, otogarda ve ünlü plajlarda uyuması dikkati çekiyor. 

    İki haftadır meşhur Copacabana plajında kamp kuran 20 yaşındaki Şilili taraftar Christian Nie Paredes, AA muhabirine, "Mecburiyetten plajdayız. Otelleri karşılayamayız, en ucuzlarını bile" dedi. 
    Copacabana plajı aynı zamanda futbol severlerin biraraya geldiği ve büyük ekranlarda maçları izlediği Fan Fest'e de ev sahipliği yapıyor.

    Arjantinli Nicolas Schwab (24) da "Otelde kalsaydım yemeye içmeye param kalmazdı. O yüzden Arjantin, Dünya Kupası'nı kazanana kadar plajda uyumayı sürdüreceğim" yorumunu yaptı.

     "Copacabana plajında uyumak bir macera"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kentte palmiye ağaçlarının veya çitlerin yanında, uyku tulumlarına veya battaniyelere sarılmış taraftarlar göze çarparken, bazıları için ise plajda sabahlamak, maddi kaygıdan kaynaklanmıyor. 
    Rio de Janeiro'nun "baş döndürücü ortamının tadını çıkarmak ve Dünya Kupası macerası yaşamak isteyenler" arasında yer alan, 25 yaşındaki Arjantinli Pablo Mazzolini, "Plajda uyumamız garip görülebilir ama bizim için binlerce kilometre uzaktan buraya gelmek ve Copacabana plajında uyumak bir macera" dedi. 

    Elli yaşındaki Arjantinli Jorge Francisco da Copacabana plajında sabahlamalarıyla ilgili olarak, "Burada dünyanın en meşhur plajlarından birinde, muhteşem bir deniz manzarasıyla uyanıyorsunuz. Bize burada uyumamıza izin verilmediği söylendi ama ne yazık ki otel parasını ödeyemeyiz, bu nedenle kumların üzerinde kalmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

    Arjantin, Kolombiya ve Şili'den taraftarların, otellerde yer ayırtmadan haftalarca kalmak için Brezilya'ya geldiği biliniyor. 

    2014 FIFA Dünya Kupası sırasında, 600 bin yabancı turistin ülkeye gelmesi, 3 milyon yerli turistin de maçlara ev sahipliği yapan 12 kenti ziyaret etmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow