hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katar 2022'nin kışın oynanması kesinleşti

    Katar 2022nin kışın oynanması kesinleşti
    expand

    FIFA, Katar'ın evsahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın kasım ve aralık aylarında yapılmasına karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA'dan yapılan yazılı açıklamada, FIFA İcra Kurulu'nun 2022 Dünya Kupası'nın kasım ve aralık aylarında düzenlenmesini onayladığı ve final maçının Katar'ın Ulusal Günü olan 18 Aralık'ta yapılacağı bildirildi. Katar'da düzenlenecek organizasyonun 28 gün sürmesinin planlandığı belirtildi.

    Daha önce yapılan açıklamaya göre, Katar'daki hava sıcaklıklarının futbolcuların ve taraftarların sağlığı açısından tehdit oluşturacağı gerekçesiyle 2022 Dünya Kupası'nın haziran-temmuz aylarında düzenlenmesine olumlu yaklaşılmıyordu.

    Ayrıca, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın şubat ayında düzenlenmesi, aynı yıl ramazan ayının nisana denk gelmesi nedeniyle turnuvanın gerçekleştirilmesi için kasım-aralık aylarının en uygun seçenek olduğu kaydedilmişti.

    Hollanda kızgın

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'nın kasım ve aralık aylarında yapılmasına yönelik kararı, Hollanda'da tepkiyle karşılandı.

    FIFA'nın kararını "kötü" olarak değerlendiren Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) Genel Direktörü Bert van Oostveen, her zaman farklı sebeplerle turnuvanın yaz aylarında başka bir ülkede oynanmasını savunduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce bu kapsamda birçok ülke yetkilileriyle görüştüklerinin altını çizen Oostveen, Dünya Kupası'nın Katar'dan alınması konusunda Avrupa içinde ve dışında destek göremediklerini dile getirdi.

    Oostveen, turnuvanın tuhaf bir zaman diliminde yapılacağını kaydederek, buna rağmen sporda en üst seviyeye ulaşmak istedikleri için FIFA'nın aldığı bu karara uyacaklarını vurguladı.

    Hollanda'da lig maçları takviminde düzenleme yapılacağının altını çizen Oostveen, bu konuda çalışma yapacaklarını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow