hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni "kahin" fil olabilir

    Yeni kahin fil olabilir
    expand

    Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda maç sonuçlarının yeni "kahini" bir fil olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda maç sonuçlarının yeni "kahini" bir fil olabilir.

    "Paul" adlı ahtapotun Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'daki tahminlerinin çoğunlukla doğru çıkmasından sonra bu kez bir fil "kahinliğe oynuyor".

    Aşağı Saksonya'daki Serengeti hayvanat bahçesinde yaşayan 4 yaşındaki Nelly, tahmin yeteneğini birçok kez kanıtladı. 18 aylıkken Nelly, Alman takımlarının ve 2011'deki Dünya Bayanlar Futbol Şampiyonası'nın maç sonuçlarının büyük çoğunluğunu doğru tahmin etti. 

    Nelly, 16 Haziran'da Almanya'nın Portekiz ile oynayacağı maç sonucu için de "kehanette" bulundu. Fil, tereddüt etmeden bir topu doğruca Almanya'yı temsil eden kafese gönderdi ve böylece galibi "belirledi". 

    Kısa süre önce Çinliler, Dünya Kupası'nda maç sonucu tahminleri için pandalara umut bağlamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahtapot Paul, ilk tahminlerini 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası için yapmış ve Almanya'nın oynadığı 6 maçtan 4'ünü doğru tahmin etmişti. 2010 Dünya Kupası'nda da Almanya'nın oynadığı 6 maçın tümünü doğru tahmin eden ahtapot üne kavuşmuştu.

    Paul, 26 Ekim 2010'de yaşadığı akvaryumda ölmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow