hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nazi gelinin koltuğuna oturdu!

    Nazi gelinin koltuğuna oturdu
    expand

    Münih'te hakkında rüşvet iddiasıyla Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde yargılanan Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, davanın ilk duruşmasında Nazi gelinin koltuğuna oturdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ecclostone'nin davası, Almanya'da sekizi Türk, 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının görüldüğü A101 nolu salonda görülürken, davanın bir numaralı sanığı Beate Zschaepe'nin oturduğu koltuğa oturdu.

    Medyanın yoğun ilgisi yüzünden, NSU davası için özel hazırlanan A101 nolu salondaki duruşmaya, Savcı Christian Weiss'ın 24 sayfalık iddianameyi okunması ve Ecclostone'nin yazılı savunmasının okunması sonrası 2 Mayıs tarihinde devam edilecek. Ecclostone duruşmada üç avukat ve bir tercüman eşlik ediyor.

    Ecclostone, serbestçe duruşmadan çıkarken, avukatların mahkeme heyeti ile duruşma tarihlerini Formula 1 yarışlarının tarihlerine göre ayarladığı öğrenildi. Eylül'e kadar sürecek dava için 26 duruşma günü öngörüldü. Önümüzdeki duruşmada yargıç, Ecclostone'nin daha önce verdiği ifadeleri gündeme getirecek.

    Ecclestone'nun, Gribkowsky'ye Formula 1 hisselerinin satışında yaklaşık 44 milyon dolar rüşvet vermekle suçlandığı ifade ediliyor. Gribrowsky, bu parayı aldığı ve vergilenmediği gerekçesiyle 1,5 yıl önce 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow