hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alman pilot Harald Müller drift rekoru deniyor

    Alman pilot Harald Müller drift rekoru deniyor
    expand

    Alman rekortmen pilot Harald Müller, dünya drift rekor denemesine Samsun'da başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En uzun süre drift yapma rekorunu 2 saat 21 dakika 58 saniyeyle elinde bulunduran Müller, ABD'li Johan Schwartz tarafından 84 kilometre mesafede kırılan rekorunu iyileştirmek için denemesine başladı. Müller, kendi rekorunu geliştirerek, bunu 3 saate çıkarmayı hedefliyor.

    Rekor denemesi öncesi pistin ortasında dev Türk bayrağı açıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici'nin start vermesiyle Müller, saat 20.00'de rekor denemesine başladı.

    Deneme başlamadan önce konuşan Müller, "Şu anda konsantre olmaya çalışıyorum. Her şey çok güzel, ortam çok güzel. Hazırlıklar 2 seneye yakın sürdü. Bugün 2 rekor kırmaya çalışacağım. Bir tanesi ABD'li Johan Schwartz'ın elinde olan 84 kilometreyi mesafe olarak geçmeye çalışacağım. İkinci rekor zaten benim elimde. Onu da en az 2,5 saate çıkartmaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

    Guinness Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici ve King Of Europe Türkiye Temsilcisi Görkem Coşkun, yaklaşık 3 saat sürecek rekor denemesini kaydedecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow