hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ancelotti: Atletico'nun gücü oyuncularında değil

    Ancelotti: Atleticonun gücü oyuncularında değil
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Atletico Madrid ile karşılaşacak Real Madrid'in teknik direktörü Carlo Ancelotti, "Bu maçın sırrı ve favorisi yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Real Madrid'in antrenman tesislerinde düzenlenen "basın günü" çerçevesindeki basın toplantısında konuşan Ancelotti, "Bu maç için her iki takım açısından da gizli bir şey yok. İki takımda birbirini çok iyi tanıyor. Çok dengeli bir durumdalar. Çok zor bir maç ve kazanmak için çok güçlü, takım halinde bir çalışmaya ihtiyacımız olacak. Ayrıca Bayern Münih maçında olduğu gibi taraftarımızın desteği çok önemli" değerlendirmesini yaptı.

    Üç kez futbolcu olarak Şampiyonlar Ligi'nde final oynadıktan sonra 4. kez teknik direktör olarak bu kupada finale çıkacak olan İtalyan teknik adam, "Bu tür maçlarda en önemli olan korkmamaktır. Korkmak, bu tür maçlara göre değil. Maç içinde üzerimizde hiçbir zaman korku hissetmemek için çalışmalıyız" açıklamasında bulundu. Kupayı kazanmama olasılıklarını hiç düşünmediğini vurgulayan Ancelotti, "Ben iyimserim, sadece kazanmayı düşünüyorum. Henüz kaybetmeyi düşünmedim" diye konuştu.

    Şampiyonlar Ligi'nde finale layığıyla geldiklerini savunan Ancelotti, "Çok fazla takım bu finali televizyondan izleyecek. Bizim ise bu finali oynama fırsatımız var. Ben rahatım" ifadelerini kullandı.

    Gareth Bale'in iyi durumda olduğunu sadece farklı bir program uygulandığından bugünkü antrenma çıkmadığını belirten Ancellotti, şu anda oynaması şüpheli futbolcuların sadece "Pepe ve Benzema" olduğunu, Pepe'nin oynamaması halinde yerini Varane'ın alacağını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan teknik adam, Atletico Madrid'in sezon boyunca çok kaliteli bir takım olduğunu gösterdiğini, ancak kendilerinin de şimdiye kadar çok iyi işler yaptıklarını belirtti. Ancelotti, "Bizim kazanma arzumuz çok fazla" dedi.

    Bir gazetecinin, "Samimi olarak Arda Turan ve Diego Costa oynamasını ister misin?" sorusuna ise Ancelotti, gülümseyip biraz düşündükten sonra, "İkisi de çok önemli futbolcular ama Atletico'nun gücü bireysel futbolcularından değil, takım olarak çok güçlü. Arda veya Diego'suz Atletico'nun gücünün çok fazla değişeceğini zannetmiyorum. Ayrıca Atletico Madrid'den konuşmuşken, lig şampiyonluğu için Simeone'yi de tebrik etmek isterim" yanıtını verdi.

    Real Madrid hazırlanıyor

    Avrupa futbolunun en prestijli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, kupayı 10. kez müzesine götürmek isteyen Real Madrid, 24 Mayıs Cumartesi günü Lizbon'da Atletico Madrid'e karşı oynayacağı finale hazırlanıyor.

    UEFA'nın finalist takımlara şart koyduğu "basın günü" için bugün antrenmanı basına açan Real Madrid'i, 300'den fazla basın mensubu izledi.

    Final maçının oynanmasına 4 gün kala Cristiano Ronaldo, Karim Benzema ve Gareth Bale'in takımla antrenmana çıkmaması dikkati çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antrenman sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Ronaldo, "Kendimi çok daha iyi hissediyorum. Antrenmana çıkmadım ama cimnastik salonunda çalışıyor, koşu yapıyorum. Şu anda kendimi fazla zorlamıyorum ama cumartesi günü sahada en iyi Ronaldo olacak. Kendimi iyi hissediyorum. Normal olarak hiç kimse finali kaybetmek istemez ve ben de uzun zamandır beklediğim bu finalde oynayacağımı düşünüyorum ama eğer vücudum buna izin vermezse dünyanın sonu değil" diye konuştu.

    Sezon sonunda küçük bir sakatlık sorunu yaşadığını, ancak bunun normal olduğunu belirten Ronaldo, "Her futbolcu böyle sorunlar yaşayabilir ama ben kendimi iyi hissediyorum ve cumartesi oynayacağıma eminim. Cumartesi en üst düzeyde olacağım" dedi.

    Ronaldo, Real Madrid'de ilk kez Şampiyonlar Ligi finali oynayacağına dikkati çekerek, "lig şampiyonu Atletico Madrid'in final maçında konsantrasyonunun daha düşük olacağı" görüşüne katılmadığını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kazanmak her zaman iyidir" diyen Portekizli futbolcu, Atletico Madrid'e karşı çok zor bir maça çıkacaklarını ve rakibin moralinin yüksek olduğunu belirterek, "Şansımız yarı yarıya. Küçük detaylar maçın sonucunu belirleyecek. Her şeye rağmen kazanacağımıza eminiz" değerlendirmesini yaptı. Ronaldo, kaybetmeyi sevmediğini vurgulayarak, "Kaybetmek hoşuma gitmiyor ama tabii ki bir final maçında her şey olabilir. Ben iyimser düşünüyorum" diye konuştu.

    Kaleci İker Casillas da Şampiyonlar Ligi'nde kazandıkları 8 ve 9. kupalardan daha heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Kazanmak olağanüstü güzel olacak. Lizbon'da kupayı kaldırmak harika olur. Tüm Şampiyonlar Ligi boyunca buna layık olduğumuzu gösterdik" ifadelerini kullandı.

    Arbeloa da "Uzun zamandır bu anı bekliyoruz. İyimseriz ve 10. kez bu kupayı kazanacağımıza inanıyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow