hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Appiah futbolu bıraktı

    Appiah futbolu bıraktı
    expand

    Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen 34 yaşındaki Ganalı Stephan Appiah, aktif futbolculuk yaşamına son verdiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Appiah yaptığı yazılı açıklamada, yeşil sahalara veda etmekten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Futbolu bırakacağım günün gelmesini hiç istemezdim çünkü bu oyun benim hayatım, beni ben yapan şey. Ülkeme en iyi şekilde hizmet edip görevimi yerine getirmenin huzuruyla emekli oluyorum. Futbolun gücü sayesinde, yokluktan gelen bir Ganalı, Akra'nın toprak sahalarında başlayıp Torino'nun çim sahalarında filizlenen kariyeriyle dünya çapında tanınan bir figür halini aldı" ifadelerini kullandı.

    Kariyeri boyunca destek olanlara teşekkürlerini ileten Appiah, futbolun içinde kalmak istediğini de kaydetti.

    Instagram'da paylaşılan Türkiye'nin en lüks otomobilleri

    Orta sahada görev yaptığı profesyonel futbol hayatına, 1995'te ülkesinin Hearts of Oak takımında başlayan Appiah, İtalya'da Udinese, Parma, Brescia, Juventus, Bologna, Cesena ve Türkiye'de Fenerbahçe forması giydi. 

    Juventus'tan 2005 yılında sarı-lacivertlilere transfer olan Appiah, 3 yıl mücadele ettiği Türkiye'de birer lig ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Appiah, son olarak 2012'de Sırbistan'ın Vojvodina ekibinde top koşturduktan sonra herhangi bir kulüpte görev yapmadı. Gana Milli Takımı'nın kaptanlığını da üstlenen Appiah, milli forma altında 69 maçta 16 gol attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Futbol kulüplerinin logolarındaki gizli anlamlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow