hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barcelona'da yaprak dökümü

    Barcelonada yaprak dökümü
    expand

    İspanyol ekibinde, takım kaptanı Puyol, Cesc Fabregas, kaleciler Valdes ve Pinto'dan sonra Xavi Hernandez de kulüpten ayrılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katalonya basını, Barcelona'nın emektar futbolcusu Xavi Hernandez'in kulüpten ayrılma konusunda anlaşma sağladığını iddia etti.

    Katalan resmi radyosu RAC1, 34 yaşındaki orta saha oyuncusu Xavi'nin Barcelona'yı bırakacağını ve Katar kulübü El Arabi ile anlaştığını dinleyicilerine aktardı. Radyo ayrıca resmi açıklamanın da kısa sürede
    yapılacağını duyurdu.

    Barcelona'da futbol alt yapı okulu La Masia'da yetişen ve 16'sı A takım olmak üzere 23 sezon kulüpte forma giyen Xavi, 2008 yılında Ronaldinho'nun ayrılmasının ardından takımda kaptanlığa getirilmişti. Barcelona ile 7 lig, 3 Şampiyonlar Ligi, 2 Dünya Kulüpler Kupası, 2 İspanya Süper Kupası, 2 Kral Kupası
    kazanan Xavi, toplam 723 maçta oynayarak, 83 gol kaydetti.

    Barcelona'da sezon sonunda kaleciler Victor Valdes ile Pinto, defans oyuncusu Carles Puyol (sakatlığından dolayı futbolu bırakması bekleniyor) ve orta sahada Cesc Fabregas takımdan ayrılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Xavi, Puyol ve Valdes sırasıyla takımın 3 kaptanı olurken, hepsinin de aynı anda takımı terk etmesi, gelecek sezon teknik direktörlüğünü Luis Enrique'nin yapacağı Barcelona'da köklü değişikliklerin olacağı şeklinde yorumlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow