hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barcelona'dan muhteşem dönüş: 2-1

    Barcelonadan muhteşem dönüş: 2-1
    expand

    La Liga'da düşüşe geçen Barcelona, Athletic Bilbao'yu 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 2-1 mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    La Liga'nın 34. haftasında Barcelona sahasında Athletic Bilbao'yu konuk etti.

    Sahadan 2-1'den galip ayrılan Barcelona, son 7 maçta 6. galibiyetini elde ederek puanını 81'e çıkardı. Lider Atletico Madrid'in 4 puan gerisinde yer alan Katalanlar, maç fazlasıyla 79 puanlı Real Madrid'i geçerek ikinci sıraya yükseldi.

    Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmak isteyen Athletic Bilbao ise en yakın takipçisi Sevilla ile puan farkını açamadı. Konuk takım 34. haftayı 62 puanla 4. sırada kapattı.

    Barcelona'da sakat Neymar ve Jordi Alba forma giyemezken, Kral Kupası finalinde sakatlanan Marc Bartra ise savunmada görev aldı.

    Mücadelenin ilk 15 dakikasında Athletic Bilbao Aduriz, Barcelona ise Pedro ve Messi ile pozisyonlar buldu. 30. dakikada Aduriz ile bir kez daha gole çok yaklaşan Bilbao, direğe takıldı. Bu pozisyonun hemen ardından bu kez Barcelona, Messi ile direğe takıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

    İlk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Aduriz, bu kez ağları havalandırdı. Skorun 1-0'a gelmesinin ardından ataklarını sıklaştıran Barcelona, Bilbao kalesinde birçok tehlikeli pozisyon buldu ama skor değişmedi. Barcelona, aradığı golü 72'de Pedro ile buldu. Skoru 1-1'e getiren Barça, golden 2 dakika sonra 2-1'i yakaladı. Frikikte topun başına geçen yıldız futbolcu takımını öne geçiren gole imza attı.

    Oyunun son bölümlerinde topu kontrolünde tutan Barça, 3. gole çok yaklaştı ama değerlendiremedi. Bilbao, oyunun son dakikalarında tüm hatlarıyla yüklendi ama sonuçsuz kaldı.

    Kalan dakikalarda skorda değişiklik olmadı ve Barcelona 2-1 kazandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow