hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barcelona'ya şok: FIFA'dan transfer yasağı!

    Barcelonaya şok: FIFAdan transfer yasağı
    expand

    FIFA, 18 yaş altındaki yabancı oyuncuların transferiyle ilgili kurala uymadığı gerekçesiyle Barcelona Kulübü'ne 14 ay transfer yasağı getirdi. Barcelona karara itiraz edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA Disiplin Kurulu, uluslararası transfer ile 18 yaş altındaki oyuncuların kayıt ve tesciliyle ilgili kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle Barcelona Kulübü ve İspanya Futbol Federasyonu'na cezalar verdi.

    Barcelona'ya, 14 ay transfer yasağı verildi. Bu durumda Katalan temsilcisi, 2015 yaz dönemine kadar iki transfer sezonunda oyuncu alım satımı gerçekleştiremeyecek. Kulüp, 305 bin sterlin para cezasına da çarptırıldı.

    İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) da benzer kurallara uymadığı gerekçesiyle 340 bin sterlin para cezasına çarptırıldı. FIFA, ayrıca, federasyondan 18 yaş altındaki oyuncularla ilgili uluslararası futbol
    yönetmeliğini de FIFA mevzuatıyla uygun hale getirmesini istedi.

    Barcelona - Atletico Madrid: 1-1

    Barcelona transfer yasağına itiraz edecek

    Barcelona, 18 yaş altındaki yabancı oyuncuların transferiyle ilgili kurala uyulmadığı gerekçesiyle FIFA tarafından 14 ay transfer yasağı almalarına itiraz edeceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA'nın kararının ardından Barcelona kulübüne yakın kaynaklardan İspanyol basınına yapılan açıklamalarda, "Biz rahatız. Bu futbolcuları neden transfer ettiğimiz husunda FIFA'ya gerekli açıklamayı yapacağız. İtiraz için 90 günlük süremiz var" denildi.

    İspanya basınınında yer alan haberlerde ise FIFA'nın söz konusu transfer yasağı cezasının Barcelona'ya çok kötü bir zamanda geldiği vurgulandı.

    Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu'nun "kesinlikle bir kaleci ve ön libero alınacak" şeklindeki sözleri hatırlatılarak, kulübün bu bölgelerde transfere ihtiyaç duyduğu, FIFA'nın kararının nihai olması halinde Katalan ekibinin ciddi zorluklar yaşayacağı öne sürüldü.

    Sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacak oyunculardan Victor Valdes'in yerine ön anlaşma sağlanan Alman kaleci Ter Stegen'in transferinin ise şimdilik dondurulduğu belirtildi.

    Barcelona yönetiminin, FIFA Disiplin Kurulu'nun söz konusu kararıyla ilgili gün içerisinde yazılı bir açıklama yapması da bekleniyor.

    Barcelona, FIFA kararını CAS'a taşıyacak

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Disiplin Kurulunun bu sabah açıkladığı kararla, 18 yaş altındaki futbolculara yapılan sözleşmelerde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle para ve 14 ay transfer yapamama cezası alan Barcelona Kulübü, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvuracak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulüp yaptığı açıklamada, gerek FIFA nezdinde, gerekse CAS'da gerekli itirazları yapacağını, ayrıca transfer yapabilmeleri dahil, kulübün tüm haklarının korunması için gerekli yasal önlemlerin alınmasını isteyeceklerini duyurdu.

    Messi, Iniesta, Xavi, Puyol gibi ünlü futbolcularının da yetiştiği "La Masia" adlı Barcelona'nın altyapı okulunu, burada uygulanan eğitim, sağlık, barınma programlarını hatırlatan Katalan kulübü "Barcelona'nın sporcu olmalarından önce insan olarak yaptığı muamele FIFA tarafından dikkate alınmamış ve eğitim programımızın nasıl işlediğine ilişkin kriterler hesaba katılmamıştır" görüşüne yer verdi.

    Açıklamasında FIFA'yı eleştiren Barcelona Kulübü, "FIFA tarafından tanınan Altın Top ödülüne aday futbolcularımız, sportif programımızın bir örneğidir" mesajını verdi. 

    Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Barcelona hiçbir yasa dışı uygulama yapmamıştır. Reşit olmayan tüm sporcularımızın ülkede yasal oturma izinleri vardır. Hiçbir Barcelonalı futbolcu, kamusal anlamda kurallar dışında değildir. Tüm futbolcularımız federasyonların verdiği lisanslara bağlı olarak çalışmaktadır ve FIFA'nın itiraz ettiği futbolcularımızdan bazıları Katalonya Futbol Federasyonu tarafından Katalonya milli formasını giymek üzere bazı özerk yönetim turnuvalarına katılmıştır. FIFA'nın başlattığı soruşturma sonrasında bu futbolcuların lisansları geri alınıp, hiçbir müsabakada oynatılmamışlardır. Yani kural dışı bir uygulama olmamıştır." 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katalonya'da, federasyona kayıtlı 15 bin kadar reşit olmayan futbolcu olduğunu belirten Barcelona, FIFA'nın kendisine verdiği cezanın kriterlerine bakıldığında, "İspanya dışında doğmuş olmalarından dolayı bu çocukların da durumlarının kural dışı olması gerektiği" görüşünü savundu. 

    Barcelona ayrıca, bünyesinde yer alan ancak reşit olmayan sporculara ne tür bir program uygulandığını uzun zaman önce FIFA'ya gönderdiğini ve La Masia'nın her zaman örnek alınan bir kurum olduğunu kaydetti. Barcelona, yabancı bir çok futbolcusunun ailesine entegrasyon yardımı sağladığını ve sosyal gelişimlerini desteklediğini bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow