hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beckenbauer'in cezası kaldırıldı

    Beckenbauerin cezası kaldırıldı
    expand

    Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), Alman futbolunun efsane isimlerinden Franz Beckenbauer'e, bir soruşturma için kendisinden bilgi istenmesine rağmen işbirliğini sağlamaması nedeniyle verdiği 90 günlük men cezasını kaldırdığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beckenbauer'in menajeri Marcus Höfl'ün yaptığı yazılı açıklamaya göre, FIFA, 13 Haziran'da verdiği geçici cezayı kaldırdığını Beckenbauer'e bildirdi.

    Açıklamada, Beckenbauer'e verilen bu cezanın haksız olduğu ifade edilerek, "Beckenbauer'in FIFA'ya bilgi verme zorunluluğu bulunmadığı" görüşü savunuldu.

    Beckenbauer'in, FIFA'nın cezayı kaldırmasına rağmen yine de Brezilya'nın evsahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'na gitmeyeceği kaydedildi.

    FIFA Etik Komitesi'nin bilgi istemesine karşın komitenin soruşturma için istenen işbirliğini sağlamaması sebebiyle Beckenbauer'e 90 günlük geçici men cezası verilmiş ve bu süre içine Beckenbauer'in futbol ile ilgili herhangi bir organizasyonda yer alamayacağı belirtilmişti.

    Cristiano Ronaldo gitti, geriye caps'leri kaldı

    Beckenbauer'in, FIFA'nın istediği Almanca ve İngilizce yazılı sorulara cevap vermediği ve yüz yüze görüşmelerde bilgi sağlamadığı ifade edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beckenbauer ceza aldığının açıklandığı tarihten 5 gün sonra istenilen 75 soruyu yanıtlayarak FIFA'ya gönderdi.

    Suarez ısırmaya devam ediyor!

    Hem oyuncu hem teknik direktör olarak Dünya Kupası'nı kazanan Beckenbauer, geçmişte Almanya Birinci Ligi'nin güçlü ekiplerinden Bayern Münih'in başkanlığını yapmış ve 2006'da Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası Organize Komitesi'nin başkanlığını üstlenmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow