hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş - Fenerbahçe: 0-2

    Beşiktaş - Fenerbahçe: 0-2
    expand

    Spor Toto Lig 8. hafta maçında oynanan derbi maçta Fenerbahçe, Beşiktaş'ı deplasmanda Emenike ve Sow'un golleriyle 2-0 mağlup etti. Beşiktaş'ta Olcay Şahan ilk yarıda ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşma adeta golle başladı. Fenerbahçe, 3. dakikada sol kanatta Alper'in hazırladığı pozisyonda Emenike ile golü bularak 1-0 öne geçti. Rakibinin beraberlik için kurduğu baskıdan erken çıkan konuk ekip, kanat organizasyonlarında tehlikeler üretmeye devam etti. Fenerbahçe, oyunu soğutup rakibin açığını aradı. Son bölümde kontrolü eline alan sarı-lacivertli takım, Caner ve Emenike ile tehlike yarattı. İlk yarının başında skor üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe, 43. dakikada Beşiktaş'ta Olcay'ın kırmızı kart görmesiyle oyuncu sayısı üstünlüğünü de eline aldı. Sarı-lacivertli ekip, 1-0 üstünlükle soyunma odasına gitti

    Fenerbahçe'nin liderliğe yükseliş öyküsü

    İkinci yarıya 1-0 üstün olmanın avantajıyla başlayan Fenerbahçe, eksik olan rakibi karşısında topu ayağında tutmaya çalıştı. Sarı-lacivertli takım, daha çok yan pas yapıp risk almamaya gayret gösterdi. Konuk ekip, 66. dakikada farkı 2'ye çıkaracak pozisyonu bulduysa da Emenike, kaleci Tolga'ya takıldı. Fenerbahçe, 86. dakikada rakibinin hatasını iyi değerlendirerek Sow ile golü buldu ve derbiyi rakip sahada 2-0 kazandı.

    Maçtan çarpıcı kareler

    Beşiktaş - Fenerbahçe maçı capsleri

    Maçtan dakikalar

    Ligin 7. haftasını yenilgiyle ve moralsiz şekilde tamamlayan Beşiktaş, rakibin ilk kanat organizasyonunda 3. dakikada kalesinde golü gördü ve 1-0 geriye düştü. Siyah-beyazlı takım, golün hemen ardından kısa süreli bir baskı kurduysa da pozisyon bulmakta zorlandı. Gol için ataklarını sürdüren Beşiktaş, rakip ceza alanı içinde Demba Ba ile pozisyonlar bulmasına rağmen kaleci Volkan'ı geçemedi. Birbirinden kopuk kalan ev sahibi takım, sık pas hataları yapınca etkinliği eline almayı başaramadı. Beşiktaş, ilk yarının kalan dakikalarında pozisyon bulmaktan çok, rakibinin ürettiği pozisyonlar karşısında endişeli anlar yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıda kendisine daha da sıkıntı yaratacak durumla,  43. dakikada Olcay'ın kırmızı kart görmesiyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun atılmasıyla eksilen ev sahibi takım, ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3. dakikada sol kanatta topu iyi taşıyan Alper, ceza alanına girdiği anda topu altıpasın önünde boş pozisyonda bekleyen Emenike'ye bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı yerden bekletmeden filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

    Sow Beşiktaş'ı yine boş geçmedi

    9. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde Oğuzhan'ın kafayla bıraktığı topu, altıpasın sağ çaprazında önünde bulan Olcay'ın dönerek vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.

    13. dakikada Fenerbahçe, bu sefer sağ kanattan tehlikeli bir şekilde geldi. Gökhan'ın sağdan ortasında ön direkte Alper'in ayak koyduğu topu kaleci Tolga, iki hamlede kontrol etti.

    17. dakikada içinde Beşiktaş'ın ceza alanı içinden uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Kuyt'un yerden şutunda, kaleci Tolga meşin yuvarlağa daha sahip oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe'de ilklerin gecesi

    24. dakikada siyah-beyazlı ekip, rakip kaleyi bir kez daha yokladı. Kerim'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba, etkisiz bir vuruş yapınca kaleci Volkan meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.

    27. dakikada Oğuzhan'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba'nın kafa vuruşunda Volkan, son anda uzanarak meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

    İşte Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde sahanın karıştığı o an...

    35. dakikada Fenerbahçe, ikinci gol için Caner ile Beşiktaş kalesine geldi. Sarı-lacivertli oyuncu, rakiplerini rahat geçerek sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Tolga, meşin yuvarlağı güçlükle kornere tokatladı. 

    37. dakikada Emenike, bu sefer uzaktan gol aradı. Nijeryalı oyuncunun uzak mesafeden şutunda, kaleci Tolga yine başarılı oldu ve topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

    41. dakikada Oğuzhan'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok'un kafa vuruşunda, ilk yarının başarılı ismi Volkan, meşin yuvarlağı meşin yuvarlağı kornere çeldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş, 405 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda mağlup oldu

    43. dakikada Olcay Şahan, Emre'ye yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu kartın ardından saha bir anda karıştı. İki takım oyuncuları arasında itişmeler yaşanırken, Emre ile Veli arasında gerginlik oldu. Hakem Bülent Yıldırım, her iki oyuncuya sarı kart gösterdi.

    Özellikle son anları gergin geçen ilk yarı, 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

    Galatasaray-Kasımpaşa maçı capsleri

    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ikinci yarıya Necip-Sosa değişikliğiyle başladı. Siyah-beyazlı takımda Kerim'in dışında hareketli oyuncu bulunmayınca atakları cılız kaldı. Son bölümlerde tamamen açılan Beşiktaş, savunmasında ciddi açıklar vermesine rağmen rakibin hücumu fazla düşünmemesi nedeniyle kalesinde fazla sıkıntı yaşamadı. Ancak savunmada Ersan ve Motta ile hatalar yapan ev sahibi ekip, 86. dakikada Sow'un golün engel olamadı ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    66. dakikada Ersan'ın büyük hatasında Fenerbahçe, net bir pozisyon yakaladı. Ersan'dan topu kapan Kuyt, meşin yuvarlağı Emenike'nin önüne bıraktı. Nijeryalı futbolcu, Sivok'u geçtiği anda ceza alanı içinde kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Tolga, rakibinin açısını iyi kapatarak topu kontrol etti. 

    Necip'e tepki: "Allah aşkına kendin çık!"

    86. dakikada Kuyt, bu sefer Motta'yı hataya zorladı ve Emenike'nin topu almasını sağladı. Bu oyuncu bekletmeden savunmanın arkasına sarkan Sow'u gördü. Senegalli oyuncu, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 0-2 

    90. dakikada Volkan'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top, bu oyuncunun hemen önündeki Mustafa'ya çarparak direğin hemen yanından auta gitti. 

    Fenerbahçe, derbiyi deplasmanda 2-0 kazanarak liderliğe yükseldi.

    Emre Belözoğlu Bilic'e küfretti mi?

    Maç öncesi

    Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş ile oynadığı derbi maça ilk 11'de 3 değişiklikle çıktı. 

    Geçen hafta Gençlerbirliği maçında ilk 11'de oynayan Sow, Hasan Ali Kaldırım ve Webo, derbi maçta yedek soyundu. 

    Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bu oyuncuların yerlerine Caner Erkin, Bekir İrtegün ve Emenike'yi Beşiktaş maçında ilk 11'de sahaya sürdü. 

    Süper Lig puan durumu

     - Bekir 2 maç sonra 11'de

     Sarı-lacivertlilerde Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Bekir İrtegün, Beşiktaş maçında formasına kavuştu. 

    Cezası nedeniyle Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında forma giyemeyen Bekir, derbide  11'de sahaya çıktı. Bekir savunmada Kadlec ile görev yaptı. 

     - Mehmet Topal orta sahada

     Sarı-lacivertlilerin milli oyuncusu Mehmet Topal, Beşiktaş maçında orta sahada görev aldı. 

    Bekir ve Alves'in cezası nedeniyle Gençlerbirliği maçında Kadlec ile beraber stoper olarak oynayan Mehmet Topal, derbi maçta eski yerine döndü. 

     - Diego yine yedek

     Sezon başından bu yana İsmail Kartal'ın istediği performansa ulaşamayan Brezilyalı futbolcu Diego Ribas, yine yedek soyundu. 

    Diego, Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarının ardından Beşiktaş maçında da yedekler arasında yer aldı. 

    Sarı-lacivertlilerde Mert Günok, Selçuk Şahin ve Mehmet Topuz da 18 kişilik maç kadrosunda bulunuyor. 

    - Cezalı olan Alves derbide yok 

     Galatasaray derbisinde kırmızı kartla oyun dışında kalan ve 2 maç ceza alan Alves, Beşiktaş karşısında cezası nedeniyle oynayamadı. 

    Alves'in dışında tedavileri devam eden Serdar Kesimal ve Egemen Korkmaz da derbi maç kadrosuna alınmadı. 

    Felipe Melo göbeğini gösterdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow