hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursaspor'a 3, Eskişehirspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası

    Bursaspora 3, Eskişehirspora 1 maç seyircisiz oynama cezası
    expand

    Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Bursaspor'a 3, Eskişehirspor'a 1 maç seyircisiz oynama, Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan'a da 105 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PFDK'dan yapılan açıklamaya göre, Bursaspor, 16 Nisan Çarşamba günü sahasında Galatasaray ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 2, aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin kupa kategorisi içerisinde gerçekleştirilen beşinci ihlal olmasından dolayı 1 olmak üzere toplam 3 maç seyircisiz oynama ve 150 bin lira para cezası aldı.

    Bursaspor Kulübü, ayrıca Galatasaray maçında stada usulsüz seyirci alınmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 65 bin lira para cezasına çarptırıldı.

    - Körüstan'a 105 gün hak mahrumiyeti

    Kurul, Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan'a da Galatasaray ile oynanan kupa maçında, hakem soyunma odası koridorlarındaki hakareti nedeniyle 105 gün hak mahrumiyeti ve 25 bin 500 lira para cezası verildiğini bildirdi.

    Bursaspor Kulübü idarecisi Rıdvan Şen'e ise müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin lira para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

    Eskişehirspor'a da Medical Park Antalyaspor ile 17 Nisan Perşembe günü deplasmanda oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin kupa kategorisi içerisinde gerçekleştirilen dördüncü ihlal olmasından dolayı 1 maç seyircisiz oynama ve 80 bin lira para cezası verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow