hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Chelsea - Galatasaray: 2-0

    Chelsea - Galatasaray: 2-0
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1-1'in rövanşında Chelsea, Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Chelsea'nin gollerini Eto'o ve Cahill kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı 2. turda eleyen Chelsea, tarihinde 9. kez çeyrek finale kaldı.

    Maç özetini izlemek için tıklayın

    1999-2000 ve 2010-11 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde elenen Chelsea, 2003-04, 2004-05, 2006-07 ve 2008-09 sezonlarında yarı final, 2007-08 ve 2011-12 sezonlarında ise final oynamayı başardı.  

    Rusya'nın başkenti Moskova'da oynanan ilk finali bir başka İngiliz ekibi Manchester United'a penaltı atışları sonucunda kaybeden Londra ekibi, 2 yıl önce Münih'te oynanan ve yine penaltılara giden final maçında ise Bayern Münih'i yenerek tarihinde ilk kez kupada şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

    İngiliz basınında Chelsea - Galatasaray maçı

    Son iki yılda önce Şampiyonlar Ligi'ni, ardından da UEFA Avrupa Ligi'ni kazanma başarısını gösteren Chelsea'nin bu sezon Avrupa macerası tatsız başladı. Gruptaki iki maçta da İsviçre temsilcisi Basel'e yenilen "Maviler", diğer maçlarını kazanarak gruptan lider çıkmayı başardı. İkinci turda ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Galatasaray'ı Londra'da 2-0 mağlup etmeyi başaran Chelsea, çeyrek finale adını yazdırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray, tarihi fırsatı kaçırdı

    Chelsea karşısında skor üretemeyen ve "Devler Ligi"ne ikinci turda veda eden Galatasaray, iki yıl üst üste Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalan ilk Türk takımı olma fırsatını kaçırdı.

    Galatasaray, geçen sezon teknik direktör Fatih Terim yönetiminde çeyrek finale kalmış, yine Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Real Madrid'e elenmişti.

    Deplasmanda yine galip gelemedi

    Galatasaray'ın İngiliz rakiplerine karşı deplasmanda galip gelme hasreti bu maçta da devam etti.

    Sarı-kırmızılı ekip, daha önce Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Leeds United ve West Bromwich Albion ile oynadığı deplasman maçlarında 3 kez berabere kalırken, bugünkü maçla birlikte 6 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

    Drogba iki maçta da Chelsea filelerini havalandıramadı

    Galatasaray'ın çok şey beklediği Didier Drogba, iki maçta Chelsea karşısında gol atma başarısını gösteremedi.

    "Devler Ligi" ikinci turunda daha önce 5 futbolcu eski takımlarına karşı skor üretmişti. Karim Benzema Real Madrid formasıyla Olympique Marsilya'ya, Cristiano Ronaldo Real Madrid formasıyla Manchester United'a, Lukas Podolski Arsenal formasıyla Bayern Münih'e, Halil Altıntop Galatasaray formasıyla Schalke 04'e, Huntelaar da Schalke 04 formasıyla Real Madrid'e gol atma başarısını göstermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Chelsea - Galatasaray maçından kareler

    Maçtan dakikalar

    Chelsea, karşılaşmanın hemen başında Eto'o'nun ayağından bulduğu golle büyük avantaj yakaladı. Chelsea ceza alanında kendisini ancak 13. dakikada gösterebilen Galatasaray, erken golün şokunu atlararak yavaş yavaş oyuna ortak olmaya başladı ancak skor üretemedi. Hazard ve Oscar'ın uyumlu oyunuyla sarı-kırmızı kaleye etkili ataklar geliştiren Chelsea, Cahill'in 42. dakikadaki golüyle soyunma odasına 2-0 önde gitti.

    Karşılaşmanın 4. dakikasında Chelsea, Kamerunlu golcüsü Eto'o ile öne geçti. Londra ekibinin sağ kanattan geliştirdiği atakta, ceza alanında topla buluşan Eto'o'nun vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-0

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15. dakikada Yekta'nın pasıyla buluşan Drogba'nın röveşata vuruşunda, top üstten auta çıktı.

    28. dakikada Drogba'nın pasıyla hareketlenen Melo'nun ceza yayı üzerinden çektiği şutta top az farkla yandan dışarı çıktı.

    33. dakikada Lampard'ın serbest atıştan ceza alanına ortaladığı topa, kaptan Terry gelişine çok sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

    38. dakikada ceza alanında topla buluşan Eto'o pasını Willian'a aktardı. Bu futbolcunun vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.

    42. dakikada Chelsea farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan kullanılan korner atışında, ceza alanında iyi yükselen Terry'nin kafa vuruşunda top Muslera'dan döndü. Pozisyonu takip eden Cahill'in vuruşunda Londra ekibi 2-0 öne geçti.

    Karşılaşmanın ilk yarısı Chelsea'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    Karşılaşmanın ikinci yarısına da aynı tempoyla başlayan Chelsea, Galatasaray kalesinde ürettiği pozisyonlarla tribünleri ayağa kaldırsa da üçüncü golü bulamadı. Oyunun kontrolünü elden bırakmayan Londra ekibi, son bölümlerde Hazard ve Torres ile farkı artırmaya çok yaklaştı ancak kaleci Muslera kritik kurtarışlarıyla buna izin vermedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çeyrek finale çıkmak için gole ihtiyacı olan Galatasaray ise organize olmada ve ileri uçtaki futbolcularını topla buluşturmakta yetersiz kaldı. Oyunun temposunu tamamen rakibinin belirlemesine izin veren sarı-kırmızılı ekip, sahadan 2-0 mağlup ayrılarak çeyrek finalin kapısından döndü.

    Karşılaşmanın 51. dakikasında Lampard'ın pasıyla buluşan Willian'ın şutunda, topu kaleci Muslera kontrol etti.

    55. dakikada Sneijder'in ceza alanına gönderdiği topa Umut hareketlendi ancak meşin yuvarlak kaleci Cech'de kaldı.

    58. dakikada sol kanattan ceza alanına giren Oscar'ın şutunda, top yandan auta çıktı.

    66. dakikada Oscar'ın soldan ceza alanına ortaladığı topa Lampard kafayla vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Muslera'da kaldı.

    83. dakikada sol taraftan ceza alanına giren Hazard'ın sert şutunda, kaleci Muslera son anda topu kornere çeldi.

    87. dakikada Hazard'ın pasıyla topla buluşan Torres'in vuruşunda, kaleci Muslera bir kez daha topu kornere gönderdi ve gole izin vermedi.

    Karşılaşmayı 2-0 kazanan Chelsea, çeyrek finale yükselen taraf oldu.

    Mücadelenin bitiş düdüğünün ardından, Stamford Bridge Stadı'nın tribünlerini dolduran taraftarlar Drogba'ya büyük sevgi gösterisinde bulundu. Tribünleri selamlayan yıldız futbolcu, alkışlar eşliğinde soyunma odasına gitti.

    Ünal Aysal protesto edildi 

    1-1 BİTEN İLK MAÇIN ÖZETİ

    MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

    Chelsea ve Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında daha önce 2 kez karşılaşırken, 1999 yılında Stamford Bridge Stadı'ndaki maçta görev yapan Claudio Taffarel, bugün maçta da yedek kulübesinde sarı-kırmızılı ekibin başarısı için çaba harcadı.

    Galatasaray, Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda 28 Eylül 1999'da Chelsea'ye konuk oldu. İki ekibin Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk mücadelesini ev sahibi ekip, Petrescu'nun 55. dakikadaki golüyle 1-0 kazandı. Bu mücadelede sarı-kırmızılı ekibin kalesini koruyan Brezilyalı file bekçisi, 31. dakikada ceza alanı dışında topa elle müdahale ettiği için kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı.

    Taffarel, bugünkü maçta ise kaleci antrenörü olarak görev yaptı.

     -Mancini, Avrupa kupalarında dalya yaptı

    Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Roberto Mancini, Chelsea karşısında Avrupa kupalarında kariyerinin 100. maçına çıktı.

    İtalya'nın Fiorentina ekibini çalıştırdığı 2001-02 sezonunda, Ukrayna'nın Dnipro Dnipropetrovsk takımına karşı ilk Avrupa kupası maçına çıkan Mancini, 100. maçında Chelsea'ye karşı galibiyet aradı. İtalyan teknik adam, geride kalan maçlarda 47 galibiyet, 27 beraberlik ve 25 mağlubiyet elde etti.

    49 yaşındaki deneyimli teknik adam, Chelsea karşısında kariyerinin 13. maçına çıktı. Mancini, Lazio, Manchester City ve Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemlerde Londra ekibiyle oynadığı 12 maçın 6'sını kazanırken, 4'ünde sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

    -Torres yedek, Eto'o ilk onbirde

    Menajer Jose Mourinho, ligde geçen hafta 1-0 yenildikleri Aston Villa maçındaki kadroyu hemen hemen hiç bozmadan Galatasaray karşısına sürdü.

    Portekizli teknik adam, Aston Villa maçından farklı olarak ileri uçta Torres yerine Kamerunlu golcü Eto'o'ya şans verirken, o maçta yedek soyundurduğu Lampard'ı Galatasaray karşısında ilk onbirde görevlendirdi. Willian ve Ramires, Aston Villa maçında kırmızı kart görerek takımlarını 9 kişi bırakmışlardı.

    Mourinho, Chelsea'nin gol ayakları İspanyol Torres, Andre Schürrle ve Demba Ba'yı yedek kulübesinde oturttu.

    -Mancini, Chedjou ve Selçuk'dan yine vazgeçmedi

    Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, sarı-kırmızılı ekibin "Devler Ligi"ndeki bütün maçlarında 90 forma giyen Chedjou ve Selçuk İnan'a zorlu Chelsea mücadelesinde de ilk onbirde forma verdi.

    İtalyan teknik adam, Chelsea karşısında savunmayı bir dönem Arsenal forması da giyen Eboue, ilk maçta Londra ekibinin filelerini havalandıran Chedjou, Semih ve Telles'e emanet etti.

    -Drogba'ya büyük jest

    Chelsea, eski futbolcusu Didier Drogba'ya karşılaşma öncesinde jest yaptı.

    Londra ekibi, ısınmak için sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolcuyu, stadı dolduran 40 bin futbolseverin alkışları arasında gümüş ayakkabı takdim etti. Oğluyla birlikte törene katılan Drogba, duygulu anlar yaşadı. Chelsea taraftarları ayrıca üzerinde yıldız futbolcunun resmi bulunan ve "Daima kalbimizdesin" yazılı bez afiş açtı.

     -Galatasaray taraftarları yalnız bırakmadı

    Stamford Bridge Stadı'nda çeyrek final bileti arayan Galatasaray'ı taraftarları yalnız bırakmadı.

    Yaklaşık 3 bin sarı-kırmızılı taraftar, stada erken saatlerde gelerek Galatasaraylı futbolculara maç boyunca tezahüratlarla destek verdi. Bilet bulamayan çok sayıda taraftarın da stat çevresine gelerek takımlarına moral verdiği gözlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow