hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cristiano Ronaldo: "Dünya Kupası'nda sakat sakat oynadım"

    Cristiano Ronaldo: Dünya Kupasında sakat sakat oynadım
    expand

    Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi finali ve FIFA Dünya Kupası'nda oynayarak kariyerini riske attığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    World Soccer dergisine konuşan Ronaldo, geçen sezon sakat olduğu halde maçlara çıktığını itiraf ederek, "Hayatta, fedakarlık yapmadan kazanamazsınız ve riskler almak zorundasınız. Çok büyük organizasyonlarda yer aldım ve zorlandım ama işler yolunda gitti, Şampiyonlar Ligi'nde gol rekoru kırdım. Tatillerde dinlendim ve kendime baktım. Bazen vücudumu maksimumda tutarak en iyi sporcuların yaptığı gibi performansımı iyileştirdim" ifadelerini kullandı.

    Sakatlığı devam ettiği dönemlerde Real Madrid formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde ve Portekiz Milli Takımı ile FIFA Dünya Kupası'nda oynayarak büyük risk aldığını vurgulayan Ronaldo, "O maçlarda oynamasaydım sağlık durumum daha iyi olurdu. Tam hazır olmamama rağmen bu maçlara çıkma zorunluluğunu hissettim çünkü kaçırmak istemiyordum. Kulüp seviyesinde her şey yolunda gitti golümü attım ve takımım 10. kez şampiyon oldu. Portekiz maçlarında ise istediğim
    gibi gitmedi" diye konuştu.

    40 yaşına kadar Real Madrid'de

    Geçen sezon ligde 31 gol atarak Altın Ayakkabı ödülünü, geçen sezon Liverpool forması giyen Luis Suarez ile paylaştığını hatırlatan Portekizli golcü, "Bireysel başarılar kolektif uyumun sağlanmasıyla gelir. Fantastik bir sezon geçirerek Şampiyonlar Ligi'ni, İspanya Kral Kupası'nı (Copa del Rey) ve UEFA Süper Kupası'nı kazandık. Altın Ayakkabı, takım olarak iyi oynamamızın karşılığıydı. Yalan söylemeyeceğim. Kazanmayı çok istedim" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lionel Messi ile arasında yaşanan rekabete de değinen Ronaldo, şu ifadeleri kullandı:

    "Bu artık hayatımın bir parçası. İnsanların bizi kıyaslaması normal. United'ta oynadığım dönemde de aynı kıyaslama vardı ve artık bu duruma alıştım. Onun meslektaşız. Futbolun dışında Messi ile özel bir ilişkimiz yok ama diğer futbolcularla da yok. Rekabetimiz dostluk çerçevesinde."

    2014 Dünya Mimarlık Festivali'nde ödül alan çılgın projeler

    5 dakikada tam iPhone şarjı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow