hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirören'den KKTC'yi FIFA nezdinde tanıtma hamlesi

    Demirörenden KKTCyi FIFA nezdinde tanıtma hamlesi
    expand

    KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindeki heyeti kabul etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eroğlu'nun davetlisi olarak adaya gelen Demirören'in yanı sıra kabulde KKTC Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Mehmet Özbilgehan, Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz da hazır bulundu.

    KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde basına yaptığı açıklamada, Demirören ve ekibini KKTC'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kıbrıs'ta da Türkiye'de olduğu gibi yediden yetmişe herkesin futbola meraklı olduğunu söyledi.

    KKTC takımları Kıbrıs Rum Kesimi liglerine geçecek!

    Eroğlu, TFF ile KTFF ilişkilerinin FIFA nezdinde engellemelerle karşılaştığına dikkat çektiği konuşmasında, Türkiye'de federasyon başkanlığı yapmanın zorluklarına da işaret etti.

    TFF Başkanı Yıldırım Demirören de Kıbrıs'taki futbolun sorunlarına çözüm aradıklarını, birincil amaçlarının KKTC'nin FIFA nezdinde tanınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

    Görüşmenin ardından Demirören KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na Plaket ve Milli Takım forması taktim etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denktaş: KTFF'ninki talihsiz bir açıklama

    Eroğlu: TFF'nin yapabilecekleri sınırlı

    KKTC'de futboldaki transfer sorunu TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in de katıldığı toplantı ile masaya yatırıldı.

    KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye ve KKTC futbol federasyonlarının işbirliğinin önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı'nda futbolun ele alındığı toplantının ardından basının sorularını yanıtlayan Eroğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun FIFA kurallarına bağlı olması nedeniyle yapabileceklerinin sınırlı olduğunu, fakat iki ülkenin futbol federasyonlarının iyi ilişkiler içinde olmasının önemli olduğunu söyledi.

    DENKTAŞ: "SPOR BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

    KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun girişiminin ışık yaktığını, fakat FIFA kuralları nedeniyle sorunun Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Girişimlerin başlayacağını fakat federasyonlar arasında çözümün olası görülmediğini belirten Denktaş, yakın zamanda Türkiye Spor Bakanlığı ile yüz yüze görüşüleceğini kaydetti.

    SERTOĞLU: "YAKIN ZAMANDA ÇÖZÜMLENECEĞİ İZLENİMİ EDİNDİM"

    Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu da, sorunun çözülmesini istediklerini, kavga niyetinde olmadıklarını söyledi ve bugünkü toplantıdan sorunların yakın zamanda çözüleceği izlenimi edindiğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sorunun çözümüyle ilgili verdikleri 45 günlük sürenin hatırlatılması üzerine Sertoğlu, 45 günlük süreyi federasyon yönetim kurulunun verdiğini, bunu kendisin kaldırmasının mümkün olmadığını, fakat transferlerde yaşanan sıkıntıların devletlerarasında çözümünün bu süreden önce biteceğine inandığını kaydetti.

    KKTC Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz da, FIFA kuralları dışına çıkılamayacağı için sorunun iki federasyon arasında değil, her iki devletin spor bakanlıkları ve yetkililerin yapacağı bir protokolle çözülebileceğini kaydetti. KKTC'den giden futbolcuların ve kulüplerinin mağdur olmayacağı bir formül üretilip bir fon oluşturulmasının gündemde olduğunu kaydeden Kaçmaz, bu formülün sadece para ile ilgili olmadığını, futbolcuların gidiş-gelişi, transfer zamanlaması ve futbolcunun sorumlulukları gibi hareketleri de disiplin altına almayı hedeflediğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow