hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ersun Yanal'dan Dünya Kupası değerlendirmesi

    Ersun Yanaldan Dünya Kupası değerlendirmesi
    expand

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyen tüm oyuncularının başarılı bir performans ortaya koyduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Caner Erkin'in, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde gerçekleştirilen imza törenini takip eden ve tören sonrası kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın isteğiyle medya mensuplarına açıklamada bulunmak için mikrofonların karşısına geçen Ersun Yanal, yöneltilen soruları yanıtladı.

    Almanya'nın şampiyonluğuyla tamamlanan Dünya Kupası'nda mücadele veren Fenerbahçeli futbolcuların performansıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Yanal, "Tabii ki oyuncu performansları, takım performanslarıyla da ilgili. Dünya Kupası'nda oyuncularımızın hemen hemen hepsi başarılıydılar. Kendilerine verilen görevleri yaptılar. Özellikle Kuyt'ı tekrar tebrik ediyorum. Farklı pozisyonlarda oynayabilen bir isim. Savunması da gerçekten iyi" diye konuştu.

    Fenerbahçe takımının yaş ortalamasının yüksek olduğu yönündeki eleştirilere katılmadığını aktaran Yanal, "Kuyt'ın performansı ortada. Özelikle, bizde yaşlı denilen tüm oyuncuların performansları ortada. Bu görüşe katılmıyorum. Biz çok iyi karışmış bir takımız. Genç oyuncularımız oldukça başarılı. Bence onların katkısı da büyük olacak. Önümüzdeki senelerin planlaması yapılacaktır ama çok yaşlı bir takım olduğumuzu düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya Kupası finalinin ardından sokaklar karıştı

    - "Salih Uçan için büyük şans"

    İtalya'nın Roma takımına 2 yıllığına kiralanan genç oyuncu Salih Uçan'ın önemli bir fırsat yakaladığını kaydeden Yanal, milli oyuncunun önemli bir mücadele ortaya koyması gerektiğini belirtti.

    "Roma'ya transferi Salih Uçan için büyük bir şans ve umarım orada oynayacaktır. Şans bulur ve oynarsa, Türk futboluna, Fenerbahçe'ye büyük katkı sağlayacaktır" diyen tecrübeli teknik adam, "Umarım Türk futbolu ve Fenerbahçe, Salih'i kazanmış olur. Genç bir oyuncu. Kolay bir tercih yapmadı. Umarım hepsinin farkına varır ve gereğini ortaya koyar" ifadelerini kullandı.

    Yeni transfer Diego Ribas'a da değinen Ersun Yanal, Brezilyalı oyuncunun performansının herkes tarafından bilindiğini kaydederek, "Avrupa futboluna alışkın biri. Türk futbolunda da oyun sert oynanıyor. Özellikle son yıllarda mücadeleci bir tarz var. Diego Ribas'ın bize büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Deneyimleriyle bize ciddi katkı sağlayacaktır. Umarım sakatlanmadan performansı devam eder" şeklinde konuştu.

    Nikola Tesla'dan Charles Darwin'e güldüren bilimsel capsler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni sözleşme imzalayan Caner Erkin'le ilgili olarak ise Yanal, "Caner ile sezon sonunda da konuştuk. Sorun yaşamayacağımızı, başka bir kulübe gitmeyeceğini biliyorduk. Zaten birkaç görüşme sonrası anlaşıldı. Fenerbahçe'de onun performansı çok önemli. Umarım bu sene de aynı şekilde devam ettirir" değerlendirmesinde bulundu.

    - Hazırlık programı

    Ersun Yanal, yeni sezon hazırlıkları kapsamında bu akşam ilk çalışmalarını yapacaklarını belirtirken, programlarını da medya mensuplarıyla paylaştı.

    Tarihi bambaşka bir şekilde gözler önüne seren 50 harika fotoğraf

    Yeni sezon öncesi kadrolarını koruduklarını ve bir transfer gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yanal, şunları söyledi:

    "Dünya Kupası'nda forma giyen oyuncularımızın dönüş tarihleri belli. Bruno Alves ve Raul Meireles 23 Temmuz'da, Pierre Webo 21 Temmuz'da, Kuyt ise 9 Ağustos tarihinde gelecek. Emmanuel Emenike 30 Temmuz'da gelecek ve onu İngiltere'ye götürmeyi planlıyoruz. Kamp çalışmalarımız bugün başlıyor. Yarın sabah antrenmanı sonrası Topuk Yaylası'na gideceğiz. Oradan arife günü veya Ramazan Bayramı'nın birinci günü döneceğiz. İki günlük iznin ardından Sheffield United maçı için İngiltere'ye hareket edeceğiz. Ardından Türkiye'ye dönmeden Danimarka'ya geçip, Kopenhag'da Sevilla ile bir hazırlık maçı yapacağız. İstanbul'a dönüşte ise Beşiktaş ve Chelsea'nin de katılımıyla 45'er dakikalık oynanacak turnuvaya çıkacağız. TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile yapacağımız maça kadar olan süreyi de 2 hazırlık maçı ile tamamlayıp, belki 3 de olabilir talepler var çünkü, lige hazır olacağız."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnternetin yeni fenomeni: Sebastian

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow