hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe PFDK'ya neden sevk edildi?

    Fenerbahçe PFDKya neden sevk edildi
    expand

    Fenerbahçe Kulübü, PFDK'ya sevkedilme ve Çaykur Rize maçını seyircisiz oynama tehlikesi ile karşı karşıya kalma gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarı-Lacivertli kulübün yaptığı bilgilendirme şu şekilde:

    "Fenerbahçemiz, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ligin 29.haftasında, 13 Nisan 2014 Pazar günü MP Antalyaspor ile oynadığı maçın ardından aşağıda yer alan gerekçeler ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir.

    Bu gerekçelerin ilki müsabakanın bitiminden ve hakem ve misafir takım oyuncularının oyun alanını terk etmesinden 15 dakika sonra 13-14 yaşlarında bir çocuğun yeşil zemine girip sevinç gösterisinde bulunmasıdır.

    İkinci ve diğer gerekçe ise aşağıdaki raporda yer alan tezahüratlardır.

    Kendi taraftarımız önünde, olası şampiyonluğumuzu kutlamak adına evimizdeki ilk maç olan Çaykur Rizespor karşılaşması öncesinde, bu gerekçeler ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilmek, kabul edilemez.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Spor Kulübü olarak olası şampiyonluk kutlamalarımıza gölge düşürecek ve uluslararası anlamda da ülke futbolumuza ciddi anlamda prestij kaybı yaratacak bu yanlıştan bir an önce geri dönülmesini temenni ediyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow