hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'den son uyarı: "Çekiliriz"

    Fenerbahçeden son uyarı: Çekiliriz
    expand

    Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, aleyhlerine yapılan hakem hatalarının devam etmesi durumunda ligden çekilme dahil her türlü kararı alabileceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlenen basın toplantısında asbaşkan Deniz Tolga Aytöre'den sonra söz alan Mahmut Uslu, şunları kaydetti: "Bunların neden yapıldığını biz biliyoruz. Bütün kamuoyu da bunun farkında. 'Futbol sahalarına seyirci gelmesin, başımız ağrımasın' istiyorlar.
    Bunların yanlış olduğunu söyledik. Bunların hepsini federasyona tek tek izah ettik. Olaylar çok ciddi boyutlarda.

    Şu anda 30 Mart'ta seçimler var diye bugüne kadar sportif olarak hiçbir konuda tahrik etmedik, konuşmadık. Bunları bir daha altını çizerek söylüyoruz. Bizi buraya çeken Fenerbahçe kongre üyeleridir. Kongre üyeleri kan ağlıyor. Bize yetki verildi. Elimizden geldiğince bu kulübü yönetmeye
    çalışıyoruz ama yönettirmemek için uğraşılıyor. Şampiyonluk değil, onur mücadelesi yapıyoruz. Maddi olarak herhangi bir çıkarımız yok. UEFA'ya gitmememiz için hala engellemeye çalışıyorlar."

    "Ligden çekilme dahil olmak üzere her türlü kararı alırız"
    "Tüzük için bir genel kurul hazırlığındayız. Gerekirse bir madde koyarız. Ligden çekilme dahil olmak üzere her türlü kararı alırız. Buradan herkesi uyarıyorum. Bu şaka değil" diyen sarı-lacivertli kulübün yöneticisi,
    sözlerini şöyle sürdürdü:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "MHK Başkanı dün beni aradı. Kırk dakika konuştum. Bana Sivasspor maçındaki çizgi hakemi, 'Göğsüne çarptığını gördüm' demiş. Böyle bir şey olabilir mi? Buraya sağdan soldan eller giriyor. O arkadaşın iyi niyetli olduğunu biliyoruz. Federasyon başkanına da inanıyoruz. Ama kurulları açıkladılar. Bunlar tesadüf değil. Genel kurul yetki verirse her şeyi yaparız. Burada 30 Mart var diye daha fazla konuşmak istemiyorum. Seçimlerden sonra her şeyi yaşarız. Çok yakında fırınlara haber verecekler 'Fenerbahçe'ye ekmek vermeyin' diye. Bu kadar haksızlık olur mu? Sportif sonuçlar önemli değil. Bunları aşarız. Futbolcularımız kötü oynuyorsa, bizim herhangi bir yanlışımız varsa kendi problemlerimiz. Bizim dışımızdaki problemleri de bizi yönetenler çözmeli."

    Mahmut Uslu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kulüplerden aldığı yayın payını eleştirerek, "Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 3'ten fazla federasyon payı olmaz. Yalnız bizde yüzde 10 alıyorlar. Şu anda haksız yere bizden aldıkları para 10 milyon dolar. Gerekirse yayın havuzundan çıkarız. Bu kadar emek verip vergi
    veriyorsak, her şeyi yapabiliriz. Kimse kusura bakmasın. Kimse Aziz Yıldırım ile taraftarın, Aziz Yıldırım ile kongre üyelerinin ve yönetim kurulu üyelerinin arasına giremez. Artık yeter. Bunu son uyarı olarak söylüyorum" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mosturoğlu: "PFDK ikiye bölünmüş durumda"
    Asbaşkanlardan Şekip Mosturoğlu ise lig başladıktan sonra hem kurallarda hem de uygulamada yapılan değişikliklerin tüm yarışmanın sonucunu etkilediğini söyledi.

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nda (PFDK) kararların alınış şekli hakkında yorumda bulunan Mosturoğlu, "PFDK ikiye bölünmüş durumda. İki bölüm var. Kurul başkanı bu bölümlerden hangisine göre hareket ederse o bölümün kararı çıkıyor. Bu yüzden de PFDK'nın aynı olaylara takımdan takıma, futbolcudan futbolcuya göre değişen kararları var. Oy çokluğuyla hareket eden üyeler belli bir grup adına çalışıyor. Bu devam ettiği sürece de aynı kişiler aynı cesaretle yanlış kararlar vermeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

    Maçlarda kötü tezahürat dolayısıyla getirilen yeni ceza uygulamasına da değinen Mosturoğlu, "Lig yarışı sırasında bir talimat değişikliği yaparsanız lig yarışını etkileyen sonuçları olur. Şimdiki uygulamada, kişi sayısına bakılmaksızın ve yapılma süresine bakılmaksızın yapılan kötü tezahürat seyircisiz oynama cezası için şekli bir suç haline getirildi. Biz dahil 5 kulüp bugün ceza sınırında. Bunun sonucunda kulüplerin hiçbiri iç saha maçlarını seyircili oynayamayacak. Otomatik olarak lig yarışmasına müdahale edildi" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow