hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fikret Orman: Tedbir alınmazsa herkes hakem odası basar

    Fikret Orman: Tedbir alınmazsa herkes hakem odası basar
    expand

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, "hakem odası basmak" gibi davranışlara tedbir alınmaması durumunda herkesin o yoldan ilerleyebileceğini belirterek, "Eğer böyle bir durum söz konusu olur ve bundan hakemler etkilenirse, bu kolay, biz de bu işleri gayet iyi yapabileceğimizi ifade ettik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orman, BJK TV'ye yaptığı açıklamada, uzun zaman sonra Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısına katıldığını belirterek, "Kulüplerin muhatabı Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kendisidir, Merkez Hakem Kurulu değildir. Endişelerimizi dile getirdik, onlar da bize katıldıklarını söylediler" dedi.

    Kendisinin bir defa hakem odasının kapısına gittiğini anlatan Orman, şöyle devam etti:

    "Geçen sezon Galatasaray derbisinde hakem odasının kapısına gittim, hakem içerideydi. Maçı oynatmasını istedim. Yardımcısı bana hakemin sahaya çıkmak istemediğini söylemiş ben de kendisine teşekkür ederek, oradan ayrılmıştım. Bunun dışında hiçbir zaman hakem odasına gitmedim. Bu işler prim alırsa herkes o yolu yapmaya devam eder. Böyle olayların karşısında güçlü bir irade olmalı. Eğer o irade gösterilmezse biz de bunu yapabiliriz. Federasyon, bunlara müsaade etmeyeceklerini söyledi. O zaman mesele yok. Eğer böyle bir durum söz konusu olur ve bundan hakemler etkilenirse, bu kolay biz de bu işleri gayet iyi yapabileceğimizi ifade ettik."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Philae kuyruk yıldıza 3. denemede oturdu!

    Fikret Orman, Beşiktaş'ın maçlarında özellikle 4, 5 ve 6. hakemlerin çok maçın içinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    "Telsiz konuşmalarıyla olayın içine giriyorlar. Ne hikmetse bu olaylar yalnız bizim maçlarımızda oluyor. Orta hakemleri günah keçisi ilan etmemeli. Hakem atamalarında da çok büyük yanlışlıklar var. Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki haziran ayına kadar görevinin başında olacak. Onların da iyi niyetli olduğunu herkes kabul ediyor. Kendilerine hakem hatalarıyla ilgili endişelerimizi söyledik. Tedbirlerin alınacağı belirtildi. Futbolu güzelleştirmek için pozitif katkılar sunuyoruz. Bunun desteklenmesi gerekiyor, cezalandırılması değil. Verdiğimiz mesajların algılandığını düşünüyorum."

    Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Deniz Atalay ise BJK TV'ye yaptığı açıklamada, ligde 18 kulübün olduğunu, Fenerbahçe'nin Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına katılmadığını kaydederek, "Sorunların birlikte çözülmesi gerekiyor. Bu oluşuma sahip çıkmak lazım. Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği'ne itibar ediyor. Federasyonu başkanı birkaç kez toplantılara katıldı. Sorunları medya yoluyla konuşmaktan daha iyi bu toplantılar" ifadelerini kullandı.

    İşte "Komünist" ilçede yaşamak için 20 sebep

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow