hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Futbolda şike davasında" bir bozma kararı daha

    Futbolda şike davasında bir bozma kararı daha
    expand

    Yerel Mahkeme, "Futbolda Şike Davası"nda aralarında Olgun Peker'in de bulunduğu 31 şüpheli için Yargıtay'ın verdiği "bozma kararı" na uydu. Yargılama yeniden başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yargıtay'ın bozma kararının ardından İstanbul 13. Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya, sanıklar Olgun Peker ve Haldun Şenman katıldı. Duruşmada, aralarında Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu ve bazı futbolcuların da bulunduğu sanıkları avukatları temsil etti.

    Duruşmada, sanık avukatlarına, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bozma kararına uyulup uyulmamasına ilişkin görüşleri soruldu.

    Mahkeme, beyanların alınmasının ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin, 31 sanık hakkındaki bozma kararına uyulmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

    Duruşma, bu karara karşı sanık avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam ediyor.

    Türkiye-Brezilya capsleri

    'Futbolda Şike Davası'nda aralarında Olgun Peker'in de bulunduğu 31 sanık için Yargıtay'ın verdiği "bozma" kararına uymasının ardından davanın ilk duruşması görüldü.

    BİRLEŞTİRMEYE 13 OCAK'TA KARAR VERECEK

    İstanbul 13. Ceza Mahkemesi, 31 sanığın yargılandığı davada sanık ve avukatlarının beyan ve taleplerinin alınmasının ardından ara kararını açıkladı. Sanık avukatlarının bu dava ile Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanacağı davayla birleştirilmesi taleplerini değerlendiren mahkeme, avukatların birleştirme taleplerinin, Yıldırım'ın yargılanacağı 13 Ocak tarihinde karar verilmesine hükmetti. Mahkeme 13. Ocak günü bu iki davanın birleşip birleşmeyeceğini açıklayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ANAYASA'YA AYKIRILIK" TALEBİ

    Mahkeme, sanık avukatlarından Ali Rıza Dizdar'ın, KCK dosyasının Anayasaya aykırılık nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne gittiği ve karar çıkana kadar bu davayı da etkileyeceği gerekçesiyle bekletilmesi talebini de karar bağladı. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen KCK davası dosyasını mahkemeden istedi. Mahkeme incelemesinin ardından Anayasa Mahkemesi'ne gönderilip gönderilmeyeceğine karar verecek. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen KCK davasında sanık avukatları "Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından, davaya yeni bir mahkemede kaldığı yerden devam edilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğu" yönünde talepte bulunmuştu. Mahkeme heyeti, dosyayı Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilmesine karar vererek, Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda vereceği karara kadar davanın geri bırakılmasına hükmetmişti.

    YENİDEN YARGILAMAYLA AYNI GÜNE ERTELENDİ

    Mahkeme heyeti, duruşmayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılanacağı 13 Ocak 2015 tarihine erteledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow