hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray "Devler Ligi" biletini aldı

    Galatasaray Devler Ligi biletini aldı
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun 34. ve son hafta müsabakasında Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yenen Galatasaray, ligi ikinci sırada tamamlayarak, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkını kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA tarafından verilen ceza nedeniyle gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamayacak olan Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından, "Devler Ligi"ne doğrudan katılabilme bileti anlamına gelen lig ikinciliği için Beşiktaş'la ciddi bir rekabete giren sarı-kırmızılı ekip, son maçında Kayseri Erciyesspor'u mağlup ederek rakibinin önüne geçmesine fırsat vermedi.

    Ligi 62 puanla üçüncü olarak tamamlayan Beşiktaş'ın önünde 65 puanla sezonu ikinci sırada bitiren "Cim Bom", gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne grup maçlarından itibaren dahil olacak.

     - Galibiyet golleri Burak ve Umut'tan

     Galatasaray'ı Kayseri Erciyesspor karşısında galibiyete taşıyan gole Burak Yılmaz ile Umut ulut'tan geldi.

    Mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlanırken, ikinci  yarının hemen başında 46. dakikada attığı golle Burak Yılmaz, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirirdi, 75. dakikada Umut Bulut'un kaydettiği gol ise skoru 2-0'a getirdi. Kayseri Erciyesspor'un Mangane'yle 81. dakikada bulduğu gol skoru 2-1 olarak belirledi.

    Burak Yılmaz sezonu ligde 16 golle tamamlarken, Umut Bulut ise  ligdeki 5. golüne ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     - Burak Yılmaz, gol krallığı unvanını kaptırdı

     Spor Toto Süper Lig'de son iki sezonun gol kralı Burak Yılmaz, bu sezon unvanını kaptırdı.

    Trabzonspor formasıyla 2011-2012 sezonunda 33 gol atarak, Galatasaray formasıyla da 2012-2013 sezonunda 24 golle zirveye çıkan Burak, Kayseri Erciyesspor ağlarını da havalandırmasına karşın bu sezon 16 golde kaldı.

    Ligde 17 golü bulunan Sivassporlu Aatıf Chaechouhe, yarın takımının Kardemir Karabükspor ile yapacağı son maçta da zirvedeki yerini korumaya çalışacak. Gol krallığı yarışında Chaechouhe'yu yakalama imkanı en yakın isim, ligdeki son maçını yarın Akhisar Belediyespor'la yapacak olan Kasımpaşa'nın 15 golü bulunan Arjantinli oyuncusu Scarione. 

     - Sezonu galibiyet serisiyle tamamladı

     Galatasaray, sezonun son resmi maçında Kayseri Erciyesspor'u yenerken, sezonu da 5 maçlık bir galibiyet serisiyle tamamlamış oldu.

    Son yenilgisinin ligin 30. haftasında 4-0'lık skorla Kasımpaşa'ya karşı alan "Cim Bom", ardından ligde Elazığspor (1-0), Gençlerbirliği (3-2), Trabzonspor (4-1) ve Kayseri Erciyesspor'a (2-1) karşı, Ziraat Türkiye Kupası finalinde de Eskişehirspor'a (1-0) karşı maçlarını kazanmayı bildi.

     - Melo-Mangane gerginliği 

    arşılaşmanın 41. dakikasında Galatasaraylı Melo ile Kayseri Erciyesspor'dan Mangane tartıştı.

    Bir pozisyon sonrası sert bir şekilde diyaloğa giren iki oyuncu, daha sonra birbirlerinin üzerine yürüdü. Takım arkadaşları tarafından birbirlerinden uzaklaştırılarak sakinleştirilen oyunculara hakem Yunus Yıldırım da sarı kart gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Drogba'dan tribünde veda

    Galatasaray'ın Fildişi Sahilli yıldızı Didier Drogba, takımının ligdeki son maçını tribünden takip etti.

    Kulüple sözleşmesi bu sezon sonu itibarıyla biten ve sarı-kırmızılı ekiple yeni mukavele yapmayan Drogba, sakatlığı nedeniyle tedavi gördüğü Katar'ın başkenti Doha'dan gelerek Kayseri Erciyesspor maçını tribünden izledi.

    Drogba, Galatasaray'ın yaptığı son 8 resmi maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

     - Hamit Altıntop, 95 gün sonra sahada

    Galatasaray'da karşılaşmanın 82. dakikasında Yekta Kurtuluş'un yerine oyuna dahil olan Hamit Altıntop, 95 gün aradan sonda sarı-kırmızılı formayı giydi.

    Yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre takımdan uzak kalan ve tedavisinin ardından son olarak 12 Şubat 2014 tarihinde Medical Park Antalyaspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası müsabakasının son 24 dakikasında süre alan Hamit, aradan geçen 95 günün ardından yeniden sarı-kırmızılı taraftarların önünde çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Melo'dan taraftara selam

    Sarı-kırmızılı ekibin Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo, maçın ardından taraftarları selamladı.

    Müsabakanın sona ermesinin ardından saha ortasında asker selamı yaparak tribünlere dönen Melo, kadın ve çocuk izleyicilerden büyük alkış aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow