hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray'a Süper Lig golcüsü

    Galatasaraya Süper Lig golcüsü
    expand

    Finansal Fair Play nedeniyle transferde adımlarını sağlam atmaya çalışan Galatasaray, müthiş bir formül geliştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ara transfer dönemini pas geçip, sezon sonunda kadroyu yeni bir golcüyle takviye etmeyi planlayan Sarı-Kırmızılılar, aradığı ismi buldu: Fernandao.

    Bursaspor'un, Atletico Paranense'den bonservisini alamadığı Brezilyalı golcünün, mayıs ayında sona erecek kiralık kontratının ardından Timsah'la yollarını ayırması kesinleşti. Bursa'ya UEFA'dan gelen 1 yıllık men cezası nedeniyle ayrılık artık kaçınılmaz görünüyor.

    Bonservisi düşüyor

    Türk futboluna çabuk adapte olan ve Brezilya'dan daha fazla ücret kazanan Fernandao'nun da Galatasaray'ın teklifine tereddütsüz bir şekilde olumlu yanıt vermesi bekleniyor. Sarı-Kırmızılılar'ın, sezon bitmeden Atletico Paranaense ile temasa geçmesi muhtemel. Fernando için 4-5 milyon Euro aralığında bir bonservis ücreti talep etmesi beklenen Brezilya kulübü, fiyatta indirime giderse sezon sona ermeden ön protokol imzalanması muhtemel. Fernandao'nun, Paranaense ile sözleşmesinin Aralık 2015'te bitecek olması Galatasaray'ın elini güçlendiren faktörlerden. Brezilya kulübünün bu nedenle yüksek bonservis fiyatında çok da ısrarcı olamayacağı konuşuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Caner Erkin'in 5 bin TL'lik ayakkabısı

    Gol ortalaması mükemmel

    Bursaspor'un geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde kiraladığı Fernandao, yüksek gol yüzdesiyle A Milli Takım için düşünülen 'Devşirme operasyonunda' ismi geçen oyunculardan biri haline gelmişti. Brezilyalı santrfor, 1 yıllık Türkiye kariyerinde 29 Süper Lig maçında 18 gol, 10 Türkiye Kupası sınavında ise 3 gol atmıştı. Fernandao böylece Süper Lig'de maç başına 0.62 gol ortalamasıyla oynamayı başardı. Sambacı, Brezilya U20 takımında da 2 kez forma giyebilmişti.

    Bu jesti unutulmayacak

    Fernandao, hafta sonunda yaptığı jestle de futbolseverlerin gönlünü kazanmıştı. Brezilyalı, Bursaspor-Trabzonspor maçı öncesinde yapılan seremonide üşüyen minik futbolsevere eşofman üstünü giydirmişti. O görüntü sosyal medyada taraflı-tarafsız herkes tarafından büyük beğeni kazanmıştı.

    Hazır cevap ünlüler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow