hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray'a tribün kapatma cezası!

    Galatasaraya tribün kapatma cezası
    expand

    PFDK sarı kırmızılı ekibe tribün kapatma ve 30 bin lira para cezası verdi.

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Torku Konyaspor maçında taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Galatasaray'a tribün kapatma ve 30 bin TL para cezası verdi. Kurul ayrıca, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Kardemir Karabükspor Asbaşkanı Murat Yolbulan'a 1 yıl hak mahrumiyeti, Kardemir Karabüksporlu futbolcu Larrys Destin Mabiala ya da bilinçli kart görmesinden dolayı 2 resmi müsabakadan men cezası uygulandı.
     
    PFDK'nın bugün yaptığı toplantıda aldığı ilgili kararlar şöyle:

    1- TORKU KONYASPOR Kulübü'nün 13.12.2014 tarihinde oynanan TORKU KONYASPOR - GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

    2- GALATASARAY A.Ş.'nin 13.12.2014 tarihinde oynanan TORKU KONYASPOR - GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı TRİBÜN KAPATMA ve 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

    BİR SEVK DAHA
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

    TFF'den yapılan açıklamaya göre, Ziraat Türkiye Kupası'nda FBM Makina Balçova Yaşamspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmada yaşanan saha olayları nedeniyle sarı-kırmızılı kulübün PFDK'ya sevk edilmesine karar verildi.TFF Hukuk Müşavirliği'nin PFDK'ya yaptığı sevk raporları şöyle:

    1- BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR Kulübü'nün, 16.12.2014 tarihinde oynanan BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR-FENERBAHÇE A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 52. maddesi uyarınca ve "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca,BAYBURT GRUP ÖZEL İDARE GENÇLİK VE SPOR Kulübü idarecisi HAKAN KOBAL'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Akreditasyon Talimatnın 6/1-c maddesi uyarınca ve Futbol Disiplin Talimatının 46. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2- GALATASARAY A.Ş. Kulübü'nün 16.12.2014 tarihinde oynanan FBM MAKİNA BALÇOVA YAŞAM SPOR-GALATASARAY A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow