hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsmail Kartal: Daha farklı kazanabilirdik

    İsmail Kartal: Daha farklı kazanabilirdik
    expand

    Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'ı 2-0 yenen Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, karşılaşmada net pozisyonlar bulduklarını ve haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kartal, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, maça iyi hazırlandıklarını vurgulayarak "Net pozisyonlar bulduk ve 2-0 galip geldik. Daha farklı da kazanabilirdik" dedi. 

    Beşiktaş'a birkaç duran top dışında net pozisyon vermediklerini kaydeden İsmail Kartal, şunları belirtti: 

    "Verdiğimiz görevi taktiksel anlamda oyuncularım harfiyen yerine getirdi. Haklı bir galibiyet elde ettik. Çok güçlü bir rakibi yendik. Beşiktaş son dönemlerde gerçekten coşkulu oynuyordu ama biz onlara karşı iyi hazırlandık. Bu galibiyeti bugün doğum günü olan başkanımıza, ayrıca yöneticilerimize ve taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Sadece bir 3 puan aldık. İlk yarının son derbisinde deplasmanda Beşiktaş'ı yendiğimiz için çok mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum."

    Beşiktaş - Fenerbahçe: 0-2

    İsmail Kartal, bir gazetecinin, "Oyuncularınız sahada çok yerde kaldı. Acaba sağlıklarıyla ilgili bir problem mi var" sorusuna, "Zaman zaman bunlar olabiliyor. Bu sahanın zemini yumuşak, yani yeni düzeltmişler. Alper çok darbe almış, o yüzden çıkardık. Emre'nin aynı yerde uzun zamandan beri bir sakatlığı var. Emre'yi dinlendire dinlendire maçlarda oynatabiliyoruz. Onun haricinde çok fazla sıkıntımız yok. Volkan'ı, Galatasaray maçında belinden sakatlığı olduğu için iğneyle maça çıkartmıştık. Zaman zaman bugün Tolga da yere yattı yaptığı bir kurtarıştan sonra. Bu tip sakatlıklar olabiliyor" yanıtını verdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emre Belözoğlu Bilic'e küfretti mi?

    -"Emenike'ye her zaman güvenmişimdir"-

    Derbide ilk golü atan Emenike'ye her zaman güvendiğini ifade eden Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

    "Futbolcunun ruhunu, kalbini çok iyi bilen insanlardanım. Emenike'ye her zaman güvenmişimdir. Zaman zaman Emenike oynamıştır, zaman zaman yedek kalmıştır ama bütün oyuncularıma aynı mesafedeyim. Hepsine kalbimin açık olduğunu her zaman oynayabileceklerini, her zaman yedek de kalabileceklerini açık açık söylüyorum. Emenike, Sowve Kuyt ile ilgili eleştiriler vardı. Bu akşam Sow ve Emenike'nin gol atmalarına onlardan daha fazla sevindim. Gol atmalarıyla beraber üzerilerinden bu baskıyı attıklarını düşünüyorum. Bundan sonra daha iyi olacaklarını düşünüyorum."

    Kartal, ilk derbi maçını kazandığının belirtilmesi üzerine, "İkinci derbimi kazandım. Birini kupa alarak kazandım. Ligdeki Galatasaray maçını da kazanabilirdik. O gün bir oyuncumuz atıldı. 2-0 geriye düştük ancak 10 kişiyle 1 gol attık. Maçı bırakmadık ama maçı kaybettik. Trabzonspor maçında üstün oynayan taraf bizdik, yeterli derecede net pozisyona girememiştik. Galatasaray maçı istediğimiz gibi gidiyordu ama olmadı. Bu maçta her şey istediğimiz gibi gitti. Daha farklı da kazanabilirdik. Beşiktaş karşı net pozisyonlarımız var, bunu benim oyuncularım üretti. Bu 3 puanla beraber oyuncularımın özgüvenleri yükselmiştir" değerlendirmesinde bulundu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakemle ilgili bir soru üzerine de İsmail Kartal, "Galatasaray maçından önce de rakibimizin başkanı açıklamalar yaptı, bu maçtan önce de Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman açıklamalarda bulundu. Ancak bizim başkanımız hiçbir maçtan önce böyle açıklamalarda bulunmuyor. Bunlar olmazsa daha iyi olur. Beşiktaş bugün iyi mücadele etti. 10 kişi kaldıktan sonra iyi mücadele ettiler. Onları da tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde sahanın karıştığı o an...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow