hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalya Serie A'da haftanın görünümü

    İtalya Serie Ada haftanın görünümü
    expand

    Lider Juventus, galibiyet serisini 12 maça çıkardı. Roma lideri takibini sürdürürken, Napoli puan kaybı yaşadı. Inter yinemağlup. Milan ise yeni teknik direktörüyle ilk galibiyetini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 20. haftası dün oynanan maçlarla tamamlanırken, lider Juventus sahasında Sampdoria'yı yendi ve galibiyet serisini 12 maça çıkardı.

    Serie A'da son iki sezonun şampiyonu Juventus, üst üste 3. şampiyonluk için emin adımlarla ilerliyor. Sahasında konuk ettiği Sampdoria'yı tam 6 golün atıldığı maçta 4-2 ile geçen siyah-beyazlı ekip, üst üste 12. haftayı da galip tamamladı.

    Roma takibe devam ediyor

    Juventus, 55 puanla zirvede yer alırken en yakın takipçisi Roma da kendi saha ve seyircisi önünde Livorno'yu 3-0'lık net skorla geçerek, liderle arasındaki puan farkının açılmasına izin vermedi. 47 puanlı sarı-kırmızılı ekip, lideri 8 puan geriden takibini sürdürdü.

    Napoli puan farkını açtı

    Zirvenin bir diğer önemli takımı Napoli ise Bologna deplasmanında son dakikada yediği golle sahadan 1 puanla ayrıldı ve liderle arasındaki puan farkı 12'ye yükseldi.

    Fiorentina yeni transferi ile kazandı

    Sezonun flaş ekiplerinden Fiorentina da Milan'dan transfer ettiği golcüsü Alessandro Matri'nin 2 gol attığı maçta Catania'yı deplasmanda yenerek, 3. sırada bu hafta puan kaybı yaşayan Napoli'ye bir adım daha yaklaştı.

    Inter'in galibiyet hasreti sürüyor

    Puan tablosunda 5. basamakta bulunan Inter'in ise galibiyet hasreti 3 maça çıktı. Deplasmanda Genoa'ya tek golle boyun eğen mavi-siyahlı takım, üst üste yaşadığı puan kayıplarına bir yenisini ekledi. İtalyan basınında bu yenilgi, kısa bir dönem Inter'i de çalıştıran Genoa Teknik Direktörü Gian Piero Gasperini'nin mavi-siyahlılardan intikamını aldığı şeklinde yorumlandı.

    Yeni teknik direktör ile ilk galibiyet

    Hafta arasında teknik direktör değişimine giden ve eski oyuncusu Hollandalı Clarence Seedorf'u takımın başına getiren Milan ise sahasında sezonun flaş ekiplerinden Hellas Verona'yı, Mario Balotelli'nin penaltıdan attığı golle mağlup etti. Kırmızı-siyahlılar, 25 puanla 11. sırada bulunuyor.

    Sonuçlar

    Roma-Livorno: 3-0
    Juventus-Sampdoria: 4-2
    Udinese-Lazio: 2-3
    Atalanta-Cagliari: 1-0
    Bologna-Napoli: 2-2
    Catania-Fiorentina: 3-0
    Chievo Verona-Parma: 1-2
    Genoa-Inter: 1-0
    Sassuolo-Torino: 0-2
    Milan-Hellas Verona: 1-0

    Gol krallığı

    20. haftası geride kalan ligin gol krallığı yarışında da, 14 golle Fiorentinalı Giuseppe Rossi ilk sırada bulunurken, ikinci sırayı 11'er gole imza atan Sassuolulu Domenico Berardi ile Juventuslu Carlos Tevez paylaşıyor. Üçüncü sırada ise 10'ar golü bulunan 4 oyuncu yer alıyor. Napolili Gonzalo Higuain, Torinolu Ciro Immobile, Interli Rodrigo Palacio ve Juventuslu Arturo Vidal geliyor.

    Gelecek haftanın programı

    Serie A'da 21. haftanın programı ise şöyle:

    25 Ocak Cumartesi: Napoli-Chievo Verona, Lazio-Juventus
    26 Ocak Pazar: Hellas Verona-Roma, Cagliari-Milan, Inter-Catania, Livorno-Sassuolo, Parma-Udinese, Sampdoria-Bologna, Torino-Atalanta ve Fiorentina-Genoa.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow