hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kosova'dan bir yıldız daha doğdu: Sinan Bytyqi

    Kosovadan bir yıldız daha doğdu: Sinan Bytyqi
    expand

    Avusturya 19 yaş altı formasını giyen Kosovalı oyuncu Sinan Bytyqi, Macaristan'daki U19 Avrupa Futbol şampiyonasında harikalar yaratıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manchester City formasını giyen 17 yaşındaki Kosovalı oyuncu Avusturya'da yetiştiği için Avusturya'nın genç milli takımlarında görev yapıyor.

    Hücum bölgesinin farklı alanlarında oynayabilen Sinan'ın idolü Neymar ve Boşnak futbolcu Dzeko.

    2012'de Al Ain Uluslararası Futbol Turnuvası'nda dikkat çeken Sinan'ı Manchester City 2012'de Admira Wacker'den transfer etmişti.

    City'nin alt takımında Marcos Lopes'le birlikte harika bir ikili oluşturan Sinan, tıpkı Manchester United formasını giyip Belçika'yı tercih eden Adnan Januzaj gibi geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor.

    Kosova'daki Türklerin ağırlıklı olarak yaşadığı Prizren'de doğan 1,85 boyundaki futbolcunun City'le olan sözleşmesi 2015 sezonu sonunda bitecek.

    Sinan Bytyqi attı Avusturya kazandı

    UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de A grubunda oynanan Avusturya-İsrail, Portekiz-Macaristan, B grubunda ise Papa şehrinde Almanya-Sırbistan, Bulgaristan-Ukrayna maçlarıyla devam etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Budapeşte Szusza Ferenc Stadyumu'nda oynanan maçta Avusturya, İsrail'i Sinan Bytyqi (28), Florian Grillitsch (42), Valentin Grubeck'in (73) golleriyle 3-0 mağlup etmeyi başardı.

    Pancho Arena Stadyumu'nda oynanan Portekiz-Macaristan maçı ise Portekiz'in 6-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

    Macaristan'ın Papa şehrinde oynanan B grubu maçlarında ise Ukrayna, Bulgaristan'ı 1-0 mağlup ederken, Almanya, Sırbistan ile 2-2 berabere kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow