hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Luis Figo da FIFA başkanlığına aday oldu

    Luis Figo da FIFA başkanlığına aday oldu
    expand

    Portekizli eski futbolcu Luis Figo, FIFA başkanlığına adaylığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Figo, ABD'nin CNN televizyonuna yaptığı açıklamada başkanlık için adaylığını duyurarak, FIFA'nın liderlik, dayanışma ve yönetimsel olarak değişime ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

    FIFA'nın imajının yıllar geçtikçe kötüleştiğini savunan Portekizli futbol adamı Figo, "İnternette FIFA adını arattığınızda, karşınıza çıkan ilk kelime 'skandal' oluyor. 2014 FIFA Dünya Kupası için Brezilya'da bulunduğum sırada taraftarların FIFA'ya karşı olumsuz bir tutum içerisinde olduğunu gördüm. İlk olarak bunları değiştirmeli ve FIFA'nın imajını düzeltmeliyiz. Futbol bundan daha iyisini hak ediyor" ifadelerini kullandı.

    Cristiano Ronaldo'nun cezası belli oldu

    Futbolcular, teknik direktörler ve federasyon başkanları başta olmak üzere birçok kişiyle fikir alışverişinde bulunduğunu da kaydeden Figo, görüştüğü herkesin FIFA'nın kötüye giden imajı için bir şeyler yapılması gerektiği konusunda hemfikir olduğunu belirtti.

    Figo, FIFA gibi kurumlar için şeffaflığın büyük önem taşıdığını, bu yüzden kamuoyundan herhangi bir şey gizlenmemesi gerektiğini savundu. Figo, "2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası evsahipliği adaylıkları sürecinde çıkan yolsuzluk iddiaları nedeniyle Sepp Blatter'e karşı FIFA başkanlığına aday olmaya karar verdim. Michael Garcia'nın, FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu başkanlığı süresinde yolsuzluk iddiaları üzerine hazırladığı tam raporun içeriğinin gizli tutulması, beni bu konuda harekete geçirdi" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanyolları Türkiye'de şaşkına çeviren 35 şey!

    Daha önce, FIFA'nın 29 Mayıs'ta yapılacak genel kurulu öncesi, 1998'den bu yana FIFA başkanlığı görevine devam eden Blatter, FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali Bin el-Hüseyin, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Fransız eski futbolcu David Ginola ve Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag başkanlık için adaylıklarını duyurmuştu.

    Hangi ilin nesi meşhur? 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow