hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Messi - Neymar - Suarez bir arada oynamaz"

    Messi - Neymar - Suarez bir arada oynamaz
    expand

    Barcelona Kulübü'nde hem futbolcu hem de teknik direktör olarak geçmişte çok büyük başarılara imza atan Hollandalı Johan Cruyff, "Barça'yı böyle görmek üzücü, dünyada prestij kaybetti" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Son Maç" adlı belgeselin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına katılan Cruyff, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Barcelona Kulübü'nün mevcut durumunu eleştiren Cruyff, "Bu kulübe sevdalı olan herkes olanlardan memnun değil. Kulüple bağlantılı davalar var ve bir kulüp başkanı hapse girebilir. Barcelona 9 yılda, 2 teknik direktör değiştirmişti. Şimdi ise 3 yılda 3 teknik direktör değişti" diye konuştu.

    "Barça'yı böyle görmek üzücü" görüşünü paylaşan Cruyff, "Barcelona, UNICEF ile dünyanın mücevheriydi, herkes onu görmek istiyordu. Şimdi dünyada prestij kaybetti" dedi.

    Ajax - Barcelona maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Barcelona'nın forvetinde yer alan Messi-Neymar-Suarez üçlüsünün birlikte başarılı olacakları konusunda şüphesini gizlemeyen Cruyff, "Bence onları ayırmak gerek. Ama neler olacak göreceğiz. Seneye yine burada oturup nasıl gittiğini konuşuruz" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cruyff, Lionel Messi ile ilgili yönetilen sorulara ise "Messi yalnız oynamıyor. Küçük detaylar çok önemli. Ayrıca ben dediğiniz gibi onu mutsuz görmüyorum. Mutlu. Neden olmasın ki? Rekordan (La Liga'da en fazla gol atan futbolcu) daha fazla konuşmadığınız zaman gol atacaktır" yanıtını verdi.

    Real Madrid - Barcelona: 3-1 (Maç Özeti)

    - Teknik direktör Enrique'ye sahip çıktı

    Barcelona'da, teknik direktör Luis Enrique'yi eleştirmek için henüz erken olduğunu belirten Cruyff, "Luis Enrique'nin iyi bir yanı var. Beni kovdukları için onu çalıştıramasam da Luis'i ben transfer ettim. Bu spora sevdalı
    biri" dedi.

    Barcelona'nın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, deplasmanda Ajax ile oynayacağı maçı da değerlendiren Cruyff, "Eğer Barça kazanmazsa büyük bir hayal kırıklığı olur. Barça daha güçlü ve Ajax çok genç" yorumunu yaptı. 

    "Real Madrid böyle oynamayı Barcelona'dan öğrendi" diyen Cruyff, Madrid'in sezon başında aldığı yenilgilere rağmen takım disiplinini koruduğunu dile getirdi.

    Barcelona - Ajax: 3-1 (Maç Özeti)

    Öte yandan, belgeselin galasına Katalonya Başkanı Artur Mas da katıldı.

    Mas gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz Katalanlar, Cruyff'un futbol oynadığı zamandaki kadar olmasa da en iyi bildiğimiz şeyleri yapıyoruz. Cruyff ile birlikte ne kadar büyük olursa inandığın bir şey olursa onu başarabilmeyi keşfettik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Son maç" adlı belgeselde, Cruyff'un kendisi ve onu yakından tanıyan Vicente del Bosque, Xavi Hernandez, Ferran Adria, Josep Guardiola, Josep Carreras, Bojan Krkic, Marjorie Van der Meer ve Magda Oranich gibi isimlerle yapılmış röportajlar da yer aldı.

    Barcelona'yı çıldırtan şaka

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow