hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Messi'yi Ronaldo'yu bırak Ribery ve Müller'e bak"

    Messiyi Ronaldoyu bırak Ribery ve Müllere bak
    expand

    Futbol hayatına Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) takımlarından New York Red Bulls'ta devam eden Thierry Henry, başta basın olmak üzere çoğu kişinin futbolun özünü unuttuğunu ileri sürerek, şu an futbol oynayan bir oğlu olsa Lionel Messi ya da Cristiano Ronaldo'yu değil Franck Ribery ve Thomas Müller'i örnek almasını isteyeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Henry, 7 Ağustos Perşembe günü MLS karması ile Alman kulübü Bayern Münih arasında oynanacak gösteri maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı. 36 yaşındaki futbolcu, MLS'in internet sitesinde yer alan açıklamasında, Bayern Münih forması giyen Franck Ribery ve Thomas Müller'in "basın tarafından yıldız seviyesine yükseltilmemesini" eleştirdi.

    Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ve Barcelona'nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi'nin normalin çok üstünde yeteneklere sahip olduğunu belirten Henry, "Messi ve Ronaldo'yu taklit etmeyi denemeyin çünkü onlar eşine fazla rastlanmayan anormal futbolcular. Fakat Ribery ve Müller'i taklit edebilirsiniz. Şu an futbol oynayan bir oğlum olsa Ribery ve Müller'i örnek almasını isterdim" ifadelerini kullandı.

    Beşiktaş - Feyenoord maçı biletleri elde kaldı!

    İnsanların sahadaki oyun yerine başka şeylerle ilgilendiğini hatırlatan Henry, "İnsanlar, özellikle medya çalım atan, çeşitli hareketler yapan futbolcuları seviyor ama bana göre oyun, Müller'in yaptıklarıdır. Hem savunma hem hücum yapıyor. Gerektiği zaman topu kontrol ediyor. Gerekirse gol atıyor. Bana sorarsanız futbolun gerektirdiği her şeyi yapıyor. Kulağa basitmiş gibi geliyor ama en zor işlerden biri" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ribery için de ayrı bir parantez açan Henry, 2013 yılında Bayern ile Almanya Birinci Ligi (Bundesliga), UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanan vatandaşının, FIFA Altın Top Ödülü'nü Ronaldo'dan daha fazla hakettiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

    "Bugünlerde beni rahatsız eden bir diğer konu da insanların bencil olmayan futbolculara fazla önem vermemesi. Franck de bu tip bir oyuncu. Takımı için oynamaya gayret ediyor. Gol atabilecek durumda bile olsa pası tercih ediyor. FIFA Altın Top Ödülü'nü de o almalıydı ancak çoğu zaman bireysel futbol oynayanlar ödüllendiriliyor."

    Fotojenik 9 hayvan!

    İzmir'de çift başlı yunus kıyıya vurdu!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow