hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NBA'de son finalistler belli oldu

    NBAde son finalistler belli oldu
    expand

    Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Los Angeles Clippers ve Indiana Pacers, serilerini 4-2 kazanarak konferans finaline yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NBA'e iki maçla devam edildi. Oklahoma City Thunder, Hidayet Türkoğlu'nun sakatlığı nedeniyle forma giymediği karşılaşmada Los Angeles Clippers'ı deplasmanda 104-98 yenerek adını konferans finaline yazdırdı.

    Thunder'ın yıldız ismi Kevin Durant'in 39 sayı, 16 ribauntluk "double double" performansı galibiyette kilit rol oynadı. Konuk takımda Russell Westbrook 19 sayı, 12 asist ve Steven Adams 10 sayı, 11 ribaunt ile "double double" yapan diğer isimler oldu.

    Clippers'ta takımının en skorer ismi Chris Paul'ün 25 sayı 11 asistlik "double double"ı mağlubiyeti engelleyemedi. Ev sahibi ekipte Blake Griffin 22 sayı, 8 ribaunt, 8 asistle mücadele ederken, JJ Redick karşılaşmayı 16 sayıyla noktaladı.

    Oklahoma City Thunder, Batı Konferansı finalinde San Antonio Spurs ile karşılaşacak.

    - Heat'in rakibi Pacers

    Indiana Pacers, serinin 6. maçında deplasmanda Washington Wizards'ı 93-80 mağlup ederek durumu 4-2'ye getirdi ve konferans finaline kalmayı başardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pacers'ta 29 sayı üreten David West'in bu performansı galibiyette etkili oldu. Konuk takımda Lance Stephenson'ın 17 sayısına Paul George 12, Roy Hibbert ve George Hill 11'er sayıyla eşlik etti.

    Wizards'ta en skorer isim 19 sayıyla Marcin Gortat olurken, Bradley Beal 16, Nene 15 ve John Wall 12 sayılık katkı sağladı. 

    Doğu Konferansı finalinde Indiana Pacers ile Miami Heat karşı karşıya gelecek.

    NBA'e bir günlük aranın ardından 18 Mayıs Pazar günü oynanacak Indiana Pacers ile Miami Heat arasındaki konferans final serisinin ilk maçıyla devam edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow