hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pandev’in vurduğu kaleyi buluyor

    Pandev’in vurduğu kaleyi buluyor
    expand

    Galatasaray’ın son dakika transferleri Pandev ve Dzemaili Napoli'deki istatistikleri ile göz dolduruyor. Pandev yüzde 76 ile şut isabetinde Napoli’nin açık ara en iyisi iken, Dzemaili ise rakip yarı sahadaki yüzde 86’lık isabetli pas oranı ve golleri ile dikkatleri üstüne topluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cim Bom’un transferin son gününde kadrosuna kattığı oyunculardan Goran Pandev, şut isabet yüzdesi açısından, geçtiğimiz sezon Napoli'nin açık ara en başarılı futbolcusu oldu. Sezon boyunca ligde sadece iki maçta 90 dakika oynama şansı bulabilen Pandev, toplamda 21 şut çekerken, bunlardan 16'sı isabetliydi (yüzde 76.2). Pandev'i bu alanda yüzde 60'la Duvan Zapata, yüzde 58.3'le Jose Callejon izledi.

    Pandev'in çektiği 16 şutun yedisi gol oldu. Bu yedi golün altısı sol, biri sağ ayakla geldi. Pandev'in kaleyi bulan şutlarının gol olma olasılığı ise, yine geçen sezonun verilerine göre yüzde 43.8. Makedon futbolcu, gollerinin altısını ceza sahası içinden, birini ceza sahası dışından attı.

    Pandev hareketi seviyor
    Pandev'in önemli özelliklerinden bir tanesi, ileri uçta topun oynandığı noktaya göre sürekli yer değiştirmesi. Geçtiğimiz sezon ligde gol attığı maçların haritası çıkartıldığında, Pandev'in rakip yarı sahada ayak basmadık yer bırakmadığı, hatta kimi zaman geriye gelerek top aldığı görülüyor. Kısacası Pandev, sabit bekleyen bir forvet değil.

    Dzemaili gol atmaya alışkın
    Galatasaray’ın diğer son dakika transferi olan defansif orta saha oyuncusu Blerim Dzemaili ise takımının pas yüzdesini arttırmasıyla biliniyor. Geçen sezon Serie A'da 24 karşılaşmada forma giyen Dzemaili, sezon boyunca 50'den fazla pas veren oyuncular arasında, rakip yarı sahada isabetli pas yüzdesi en yüksek üçüncü futbolcu (yüzde 86).

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dzemaili ayrıca golcü özellikleri de olan bir defansif orta saha oyuncusu. Opta’nın verileri, geçtiğimiz sezon Napoli'deki orta saha oyuncuları arasında dakika başına gol sayısı en yüksek ismin Dzemaili olduğunu gösteriyor. Ligde altı gol atan İsviçreli oyuncu, her 258 dakikada bir rakip fileleri havalandırdı. Onu 283 dakikada bir golle Marek Hamsik izledi

    Dzemaili uzaktan kaleye şut çekmeyide seven bir futbolcu. Napoli kariyerinde ligde 13 gol atan orta saha oyuncusunun beş golü, ceza sahası dışından çekilen şutlarla geldi. Dzemaili'nin şutlarının yüzde 54'ü kaleyi buldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow