hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Real Madrid'e şok FIFA soruşturması

    Real Madride şok FIFA soruşturması
    expand

    FIFA'nın, Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid hakkında reşit olmayan futbolcuların transferlerinde usulsüzlük yapılıp yapılmadığıyla ilgili soruşturma başlattığı iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanyol spor gazetesi AS'ın iddiasına göre, FIFA, 17 Aralık 2014'te İspanya Futbol Federasyonu aracılığıyla yaptığı başvuruyla Real Madrid'den son 5 yılda gerçekleştirdiği transferle ilgili elindeki belgeleri istedi. Haberde ayrıca Real Madrid ile ilgili açılan soruşturmanın FIFA'nın Barcelona Kulübü'ne verdiği transfer yasağının arkasından gerçekleşmesine dikkat çekildi.

    Barcelona'nın, kimliği belirsiz kişilerce yapılan suç duyurusu sonrasında 18 yaşından küçük futbolcuların transferinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle FIFA'dan ceza aldığı hatırlatılarak Real Madrid'in başına gelenin, bir misilleme olabileceği ima edildi.

    Barcelona hakkındaki suç duyurusunun kimin tarafından yapıldığı resmen bilinmese de ihbarın arkasında, Real Madrid Başkan Yardımcısı Pedro Lopez Jimenez ya da 3'ü İspanyol, Avrupa'daki 8 kulübün olduğu ileri sürüldü.

    Bazı İspanyol gazetelerinde ise Real Madrid ile beraber Atletico Madrid'den de yaptığı transferlerle ilgili benzer bilgilerin talep edildiği öne sürüldü.

    Real Madrid Lucas Silva'yı tanıttı

    - Odegaard'ın maaşı fazla bulundu

    Real Madrid'in 16 yaşındaki yeni transferi Martin Odegaard'ın aldığı maaşın, formasını giyeceği 3. lig takımlarından Real Madrid Castilla'daki futbolcular arasında tartışma konusu olduğu iddiası da ortaya atıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Norveçli futbolcuya haftada yaklaşık 100 bin avro ödendiğini iddia eden Real Madrid Castilla takımının kaptanı Sergio Aguza, "Bu beni rahatsız etmiyor ama yukarılarda olmak ve denilen parayı almak benim de hoşuma gider" dedi.

    Çıkan haberlerde, Real Madrid A Takımı'nda forma giyen bazı futbolcuların da Odegaard'dan daha az kazandığı bilgisi verildi. 26 yaşındaki Meksikalı forvet oyuncusu Javier Hernandez'in (Chicharito) haftalık yaklaşık 65 bin avro alması örnek gösterildi.

    Dünyanın en güzel 41 sokağı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow