hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sacchi İtalyan futbolunu eleştirdi: Çok fazla siyahi oyuncu var!

    Sacchi İtalyan futbolunu eleştirdi: Çok fazla siyahi oyuncu var
    expand

    İtalyan eski futbolcu ve teknik direktör Arrigo Sacchi, İtalyan genç takımlarında çok fazla siyahi oyuncu olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katıldığı bir ödül töreninde ülke basınına açıklamalarda bulunan Sacchi, İtalyan futbolunda artan yabancı oyuncu sayısına değinerek, "Altyapı turnuvalarında takımların çok fazla siyahi futbolcu oynattığını görüyorum. Böyle olunca İtalyan futbolu için ortada gurur duyulacak bir şey kalmıyor. Takımlarımızın kadrolarında 15 yabancı oyuncu bulundurması kabul edilebilir bir şey değil" ifadelerini kullandı.

    Nihat Doğan'a Galatasaray'dan cevap

    Açıklamalarının yanlış anlaşılmaması gerektiğini de belirten 68 yaşındaki Sacchi, şunları söyledi:

    "Yalnızca İtalyan futbolunun geleceği için endişeliyim. Kesinlikle ırkçı bir insan değilim, bunu antrenörlük yaptığım zamanda Frank Rijkaard başta olmak üzere birçok siyahi oyuncuyu oynatarak gösterdim. Milan ve Real Madrid'de görev yaptığım sırada birçok siyahi futbolcunun transfer edilmesini de sağladım."

    Teknik adamlık kariyerinde ülkesinin Parma, Milan ve İspanya'nın Atletico Madrid takımlarında çalışan Sacchi, Real Madrid'de ise futbol direktörlüğü görevini üstlendi. 80'li yılların sonunda Milan'a en başarılı dönemlerinden birini yaşatan Sacchi, birer lig ve Süper Kupa ile ikişer UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası, UEFA Süper Kupası ve Kıtalararası Kupa şampiyonluğuna ulaştı. Sacchi, İtalya Milli Takımı'nı çalıştırdığı dönemde ise 1994 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesine final oynatma başarısı gösterdi.

    Mükemmel zamanlama!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow