hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kura çekimi

    Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Liginde kura çekimi
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmeleri yarın belli olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ŞAMPİYONLAR LİGİ YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ İÇİN TIKLAYIN

    AVRUPA LİGİ YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ İÇİN TIKLAYIN

    İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'ndeki ilk kura çekimi TSİ 13.00'de Şampiyonlar Ligi için gerçekleştirilecek. Kura çekimine, İspanyol kulüpleri Atletico Madrid ile Real Madrid, İngiliz takımı Chelsea ve Almanya'dan son şampiyon Bayern Münih katılacak.

    40 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa'nın kulüp bazındaki en büyük futbol turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkan Atletico Madrid, adı daha önce "Şampiyon Kulüpler Kupası" olan turnuvadaki dördüncü yarı final tecrübesini yaşayacak.

    Madrid'in diğer temsilcisi Real Madrid ise 25'inci kez yarı finalde mücadele edecek. Üst üste dördüncü kez yarı finale yükselen Real Madrid, 2011'de Barcelona, 2012'de Bayern Münih ve 2013'te Borussia Dortmund'a elenmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen yıl grup aşamasında UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Chelsea, son 11 yılda yedinci defa "Devler Ligi"nde son 4 takım arasına adını yazdırdı.

    Son şampiyon Bayern Münih de son 5 yılda dördüncü kez yarı final kurası heyecanı yaşayacak.

    - UEFA Avrupa Ligi

    UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve Portekizli eski futbolcu Luis Figo'nun yöneteceği Şampiyonlar Ligi kura çekiminin ardından UEFA Avrupa Ligi'ndeki eşleşmeler de belirlenecek.

    UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kalan takımlar, bugün oynanacak Benfica-AZ Alkmaar, Juventus-Lyon, Valencia-Basel ve Sevilla-Porto çeyrek final rövanş maçlarının ardından netleşecek.

    Kuralar herhangi bir kurala tabi olmayacak. Bu nedenle aynı ülkelerin takımları birbiriyle rakip olabilecek. Şampiyonlar Ligi'nde yarı final ilk maçları 22-23 Nisan'da, rövanş karşılaşmaları ise 29-30 Nisan tarihlerinde oynanacak. UEFA Avrupa Ligi yarı final eşleşmelerinde ilk maçlar 24 Nisan'da, rövanş karşılaşmaları ise 1 Mayıs'ta yapılacak.

    Şampiyonlar Ligi finali, 24 Mayıs'ta Portekiz'in başkenti Lizbon'daki "ışık" anlamına gelen Luz Stadı'nda oynanacak. Avrupa Ligi finali ise 14 Mayıs'ta İtalya'nın Torino kentindeki Juventus Stadı'nda yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow