hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sevilla - Benfica

    Sevilla - Benfica
    expand

    Avrupa'nın 2 numaralı kupasının sahibi yarın Torino'da sahibini buluyor. İspanya'nın Sevilla kulübü ile Portekiz'in Benfica kulüplerinin karşılaşacağı maç TSİ ile 21.45'te başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Kupasını 2 kez üst üste kazanma başarısı gösteren İspanya temsilcisi Sevilla 14 Mayıs gecesi oynanacak olan final maçını kazanıp bu kupayı en çok kazanan İspanyol kulübü olmak istiyor.

    Bu sene La Liga'da istediği başarıyı yakalamayan Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde ise başarılı bir performans gösterdi.

    UEFA Avrupa Ligi'ne 3.turdan başlayan İspanya temsilcisi, Karadağ'ın Mladost Podgorica takımı ile karşılaştı.

    Zayıf rakibi karşısında 2 kolay maç çıkaran Sevilla toplamda 2 maçta attığı 9 gol ile turu geçen takım oldu. Grup maçları için önünde ki son engel ise Polonya takımı Slask'dı.

    Barcelona - Atletico Madrid maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Slask karşısında da başarılı maçlar çıkartan Sevilla oynadığı 2 maçıda farklı kazanarak adını UEFA Avrupa Ligi Gruplarına yazdırdı.

    H Grubun'da Liberec,Freiburg ve Estoril takımları ile mücadele eden Sevilla oynadığı 6 maçta topladığı 12 puan ile gruptan lider bir şekilde çıktı. Son 32 takımın kaldığı turda Slovenya takımı Maribor ile eşleşen Sevilla rakibini kendi sahasında aldığı 2-1'lik galibiyet ile zorda olsa geçti ve adını son 16'ya yazdırdı. Son 16'da ise rakibi La Liga'dan Real Betis oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 ispanyol takımının karşılaştığı UEFA Avrupa Ligi son 16 maçında turu geçen takım penaltı atışları sonrası 4-3 kazanan Sevilla oldu. Çeyrek final maçında Porto ile karşılaşan İspanyol temsilcisi ilk maçta Porto'ya 1-0 yenilmesine rağmen kendi evinde oynadığı ikinci maçta gösterdiği iyi oyun ile maçı 4-1 kazandı ve adını yarı finale yazdıran ekip oldu.

    Yarı-Final'de kendisi gibi İspanya'yı temsil eden Valencia ile 2 zorlu mücadele yapan Sevilla bu maçlar sonunda dramatik bir şekilde adını finale yazdırdı. Yarı-Final ilk maçında kendi sahasında 2-0 kazanan Sevilla ikinci maçta ise 3-0 yenik durumda iken 90+3'te attığı gol ile adını UEFA Avrupa Ligi'nde Finale yazdıran ekip oldu.

    BENFICA İÇİN TARİHİ KARŞILAŞMA

    UEFA Avrupa Ligi Finali'nin diğer takımı olan Portekiz temsilcisi Benfica ise bu kupanın şansız takımlarından. Daha önce iki kez Avrupa'nın 2 numaralı kupasının'da final oynama şansı yakalayan Benfica bu 2 finalde de rakiplerine mağlup oldu ve UEFA Kupasını alamadı.

    Bu sezon kendi Ligi'nde de başarılı bir performans sergileyerek şampiyon olan Benfica geçen sene finalde Chelsea'ye kaybettiği bu kupayı alarak tarihe geçmek istiyor. UEFA Kupası tarihinde sadece 5 takım aynı yıl hem kendi liglerinde şampiyon oldu hemde UEFA Kupası'nı kazandılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu takımlar Göteborg, Porto,Galatasaray,Valencia ve CSKA Moskava bu başarıyı yakalayan takımlar oldu. Benfica'da 14 Mayıs gecesi oynanacak finalde bu kupayı kazanarak adını bu listeye yazdırmak istiyor. Öte yandan Benfica 14 Mayıs gecesi Torino'da oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi Finali'ni kaybetmesi durumunda ise 3 kez final kaybeden kulüp olarak da adını Avrupa futbol tarihine yazdırmış olacak.

    UEFA Avrupa Ligi'ne, Şampiyonlar Ligi'nde grubunda üçüncü olması sonucu son 32'den katılan Benfica o turda Yunan temsilcisi Paok ile karşılaştı. Paok karşısında her iki maçtanda galip ayrılan Portekiz temsilcisi son 16'ya adını yazdıran ekip oldu.

    Son 16'da ki rakibi ise İngiltere'nin güçlü ekiplerinden Tottenham takımıydı. Londra'da oynanan ilk maçta başarılı bir oyun sergileyen Benfica aldığı 3-1'lik galibiyet ile çeyrek final için büyük avantaj yakaladı. Portekiz'de oynanan 2. maçta Benfica rakibi Tottenham ile 2-2 berabere kaldı ve çeyrek finale yükselen takım oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çeyrek final'de Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile eşleşen Benfica rakibine karşı oynadığı 2 maçı da kazanarak Yarı-Finale çıktı. Kupa'nın favori takımı olan İtalyan Juventus ile eşleşen Benfica, her iki maçta da gösterdiği performans ile adını UEFA Avrupa Lig'inde finale yazdıran takım oldu.

    Yarı final ilk maçını kendi sahasında oynayan Benfica maçı 2-1 kazandı. İkinci maçta ise 14 Mayıs gecesi UEFA Avrupa Lig finalinin oynanacağı stad olan Juventus Arena'da karşılaşan iki takım sahadan 0-0 berabere kalarak ayrıldı. Bu skor ile Benfica'yı finalist yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow