hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süper Lig: Galatasaray - Kayseri Erciyesspor: 2-1

    Süper Lig: Galatasaray - Kayseri Erciyesspor: 2-1
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Kayseri Erciyesspor'u 2-1 mağlup ederek sezonu 2. sırada tamamladı ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını elde etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15. dakikada ceza sahası dışında uzak mesafeden serbest vuruş kullanan Sneijder'in sert şutunda, kaleci Gökhan son anda topu kornere çeldi.

    19. dakikada Senijder'in sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında Umut Bulut'un kafasından sıyrılan meşin yuvarlak auta gitti.

    21. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Gökhan'ın yatarak müdahalede bulunduğu top yandan kornere çıktı.

    22. dakikada Melo'nun uzak mesafeden attığı sert şutta, top kaleci Gökhan'dan döndü.

    28. dakikada Sneijder'in sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında arka direkte hamle yapan Umut Bulut ve Melo'nun kafayla dokunamadığı top auta gitti. 

    34. dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Sneijder ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

    Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve ilk yarı golsüz tamamlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    46. dakikada Galatasaray öne geçti. Chedjou'nun pasıyla sol çaprazda topla buluşan Umut Bulut, bekletmeden ceza sahasına giren Sneijder'i gördü. Sol tarafta kaleciyle karşı karşıya kalan Hollandalı futbolcunun yaptığı vuruş sonrasında altıpasta topla buluşan Burak Yılmaz, meşin yuvarlağı boş ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

    71. dakikada Sneijder'in pasıyla soldan ceza sahasına giren Burak Yılmaz'ın şutunda top auta gitti.

    75. dakikada Galatasaray farkı 2'e çıkardı. Sağ tarafta serbest vuruş kullanan Selçuk İnan'ın ceza sahasına ortasında, Umut Bulut'un ön direkte yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gökhan'ın çabasına rağmen ağlara gitti: 2-0

    81. dakikada Galatasaray savunmasında Sabri'nin uzaklaştırmaya çalıştığı top Hakan'a çarparak ceza sahasında Mangane'nin önünde kaldı. Mangane, karşı karşıya pozisyonda yerden yaptığı vuruşla topu filelere yolladı: 2-1

    Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Galatasaray, sezonu ikinci tamamladı.

    Maç öncesi notlar

    Spor Toto Süper Lig'de sezonun 34. ve son haftasında Kayseri Erciyesspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, takımını çift forvetli sistemle sahaya sürdü.

    Sarı-kırmızılı ekibin ligde son oynadığı Trabzonspor maçının ilk 11'inde Burak Yılmaz'ı tek forvet olarak sahaya çıkaran İtalyan çalıştırıcı, Kayseri Erciyesspor müsabakasında ise Burak ile birlikte Umut Bulut'a ileri ikilide görev verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayseri Erciyesspor karşısında, Trabzonspor müsabakasının ilk 11'inde tek değişiklik yapan Mancini, Alex Telles'i yedeğe çekip, Umut Bulut'u 11'e aldı.

    - Hajrovic'den haber yok

    Galatasaray Kulübü'nü alacaklarının geciktirilmesi nedeniyle FIFA'ya şikayet eden ve düğünü nedeniyle gittiği ülkesinden dönmeyen İzet Hajrovic, Kayseri Erciyesspor maçı kadrosunda yer almadı.

    Geciken ödemesi hafta başında yapılan ve FIFA'ya olan itirazını geri çekmemesi durumunda serbest kalacak olan futbolcunun kariyerini nerede devam ettireceği merak konusu.

    Öte yandan, sakatlığı nedeniyle son 7 maçta forma giymeyen ve bu maçın ardından sarı-kırmızılı kulüple olan sözleşme süresini dolduracak olan Didier Drogba da taraftarlarla vedalaşamadı.

    Yabancı oyunculardan Muslera, Melo, Chedjou ve Sneijder sarı-kırmızılı takımın ilk 11'de  yer alırken, yedekler arasında ise Telles ile Ontivero şans buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Galatasaraylı futbolcular ısınmaya madenci baretiyle çıktı

    Galatasaraylı futbolcular, Soma'da yaşanan maden faciasında yaşamını yitirenleri anmak için ısınma öncesi sahaya madenci baretleriyle çıktı.

    Türk Telekom Arena skorbordunda, bir madenci resmiyle birlikte, "Ne sarı, ne kırmızı. Her yer kömür karası" yazısı yer alırken, Zülfü Livaneli'nin "Nefesim nefesine" şarkısı eşliğinde ısınmak için sahaya çıkan Galatasaraylı futbolcuların, madenci bareti taktıkları görüldü.

    Soma'da hayatını kaybedenlerin anısına kömür şeklinde resimlerle donatılan ve karartılan çıkış tünelinden kırmızı renkli madenci baretleriyle çıkarak, saha içinde toplanan sarı-kırmızılı futbolcular, baretlerinin üzerindeki ışıklar yanık olduğu şekilde bir süre beklediler ve daha sonra ısınma hareketlerine başladılar.

    Öte yandan, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini de maç öncesi yayıncı kuruluşa açıklama yapmak için kameranın karşısına yine kırmızı renkli madenci baretiyle çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaraylı futbolcular, maç öncesi sahaya, "Ne sarı ne kırmızı, her yer kömür karası" pankartıyla çıkarken, maden kazasında hayatını kaybedenler için de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

    - Taraftarlar da Soma faciasını unutmadı

    Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray-Kayseri Erciyesspor maçında, hafta içi Soma'da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitirenleri unutmadı.

    Türk Telekom Arena'da, futbolcuların sahaya çıkış tüneli kömür resimleriyle kaplanırken, tribünlere de "Soma'nın acısı bizim acımız, yarası bizim yaramızdır", Soma kömür diyarı. Galatasaray'ın büyük taraftarı yanında", Şimdi senin için omuz omuza, yalnız değilsin Soma", "Ali Sami Yen'de hep yanımızdaydınız. Artık kalbimizdesiniz" ve "Soma'da vefat eden maden işçisi kardeşlerimizin mekanı cennet olsun" pankartları asıldı.

    Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ın bulunduğu Odeabank tribününde de dev bir siyah bayrak yer aldı. 

    Ayrıca, maç sırasında saha kenarındaki panolarda hiçbir reklama yer verilmezken, yalnızca maden kazasıyla ilgili mesajlar yayınlandı.

     - Kadın ve çocuklar önünde

    Sarı-kırmızılı ekip, sezonun son maçına cezası nedeniyle kadın ve çocuklar önünde çıktı.

    Türk Telekom Arena'da oynanan son lig maçı olan Gençlerbirliği karşılaşmasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar nedeniyle bir maç seyircisiz oynama cezası alan Galatasaray takımı, Kayseri Erciyesspor müsabakasını kadın ile çocukların yer aldığı tribünlere karşı yaptı.

    Tribünlerde yaklaşık 20 bin kadın ve çocuk müsabakayı takip etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow