hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor adını bir üst tura yazdırdı

    Trabzonspor adını bir üst tura yazdırdı
    expand

    UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ilk maçta aldığı 2-0'lık galibiyetin rövanşında Rostov ile deplasmanda 0-0 berabere kalan temsilcimiz Trabzonspor, gruplara kalmaya hak kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Trabzonspor, Rusya'nın Rostov takımı ile  0-0 berabere kalarak gruplara katılma hakkını elde etti.

    İlk maçta aldığı 2-0'lık galibiyetin avantajıyla Rostov karşısına çıkan bordo-mavililer, sahadan istediği sonuçla ayrılarak adını UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara yazdırdı. Geçen sezon play-off turunda Arnavutluk'un Kukesi takımını eleyerek tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalan bordo-mavililer, böylece art arta 2 sezon bu başarıyı gösterdi.

    Hüseyin Avni Aker Stadı'nda aldığı 2-0'lık galibiyetin avantajıyla Rostov karşısına çıkan bordo-mavili takım, ilk yarıda savunma güvenliğini ön planda tutarken, kontrataklarla rakip kale önünde etkili olmaya çalıştı. Rostov ise özellikle sağ kanattan Kalachev ile duran toplarla ceza alanı içinde etkili olmaya çalıştıysa da aradığı golü bulamadı ve devre golsüz eşitlikle sona erdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2. dakikada Sefa Yılmaz'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Deniz Yılmaz'ın kontrol edip kaleye göndemek istediği topu son anda araya giren savunma uzaklaştırdı.

    15. dakikada Fatih Atik'in sağdan ortasında, ceza alanı içinde yükselen Salih Dursun'un kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

    27. dakikada Kalachev'in sağdan kullandığı köşe atışında, yakın mesafedeki Grigoryev'in kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak yerden sağ tarafına gelen topu yatarak çizgi üzerinden çıkarmayı başardı.

    32. dakikada ceza alanına sol çaprazdan sokulan Poloz'un rakiplerinin önünden sert şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak'ı geçen top yan direğe çarparak auta çıktı.

    38. dakikada soldan ceza alanına giren Musa Nizam'ın çıkardığı topu uygun durumdaki Deniz Yılmaz kötü bir vuruşla auta gönderdi.

    45+3. dakikada Fatih Atik'in sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda, top üsten auta gitti.

    İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

    46. dakikada Fatih Atik'in sağ kanattan ortasında, yakın mesafede uygun durumda bulunan Soner Aydoğdu'nun kafa vuruşunda, top az farkla yandan auta gitti.

    53. dakikada Fatih Atik'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde Belkalem'in ayağıyla kale gönderdiği top direğin yanından auta çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    57. dakikada Poloz'un ceza alanı dışından sert şutunda, üst direğe çarpan top auta gitti.

    58. dakikada sol taraftan Deniz Yılmaz'ın pasında, ceza alanı ön çizgisine yakın yerden Fatih Atik'in şutunda, kaleci Pletikosa iki hamlede topu kontrol etti.

    59. dakikada Deniz Yılmaz'ın ceza alanı dışından şutunda top kaleci Pletikosa'dan döndü. Ceza alanı içinde bu kez meşin yuvarlakla buluşan Musa Nizam'ın şutunda, Pletikosa bir kez daha gole izin vermedi.

    79. dakikada Fatih Atik'in sağdan ortasında, yakın mesafede Deniz Yılmaz'ın kafa şutunda, yükseklik kazanan topa kaleci Pletikosa sahip oldu.

    89. dakikada Cardozo'nun pasında ceza alanı içindeki Fatih Atik'in şutunda, kaleci Pletikosa, sol tarafına doğru gelen topu yatarak kornere gönderdi.

    Karşılaşma, 0-0 beraberlikle sona erdi.

    "Cardozo'nun oynamaması tamamen taktik bir karar"

    UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Rostov ile 0-0 berabere kalarak gruplara kalma başarısı gösteren Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodziç, "Cardozo’nun oynamaması tamamen taktik bir karar. 3 gün sonra bir maçımız daha var. Birçok oyuncumuz kondisyon açısından hazır değil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halilhodziç, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Trabzonspor için zor bir müsabaka olduğunun altını çizerek, ''Rostov’un her şeyi deneyeceğini biliyordum. Topa bizden daha fazla hakim oldu ama takımım defansif anlamda iyi organize oldu. Oyun kontrolü rakipteydi ancak futbolcularım net fırsatlar kaçırdı. Bu tarz maçlarda yakaladıklarımızdan bir iki tanesini atmalıyız. Turu geçmek için geldik ve bunu başardık. Oyuncularımı kutluyorum. İlk maçtaki 2-0’lık avantajımızı koruduk. Bu avantajımızın sayesinde defansif olarak organize olduk ve risk almamıza gerek kalmadı. Bizim için en önemlisi ilk yarıda gol yememekti'' diye konuştu.

    İkinci yarıda rakibin performansı düşeceğini düşünerek tatktik geliştirdiklerinin altını çizen Halilhodziç, "Biz de defansif anlamda maça iyi hakim olduk. Normal olmayan ise ikinci yarıda yakaladığımız birçok gol fırsatını değerlendiremememizdi" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir gazetecinin Cardozo’nun yedek başlamasının nedenini sorması üzerine ise Boşnak teknik adam "Oynamaması tamamen taktik bir karar. 3 gün sonra bir maçımız daha var. Birçok oyuncumuz kondisyon açısından hazır değil. O nedenle maçlarda oyuncuları değiştirmek zorunda kalıyorum" yanıtını verdi.

    Bu arada maçın 19. dakikasında sol arka adalesinden sakatlanan Aykut Demir'in durumuyla ilgili çekilecek MR'ın ardından bilgi verileceği öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow