hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzonspor'dan TFF'ye şike suçlaması

    Trabzonspordan TFFye şike suçlaması
    expand

    Trabzonspor Kulübü, şike sürecine ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu'nun gerekli kovuşturmayı yapmadığını belirterek, kulübün UEFA, FIFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemeleri önünde haklarını korumak ve icra etmek amacıyla Avrupa'daki iki hukuk bürosunun desteğiyle çalışmalarına devam ettiği bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

    "Trabzonspor Kulübü; devam eden şike sürecinde, hukuka aykırı şekilde haklarından mahrum bırakılmış, maddi ve manevi zarara uğramıştır.

    Türkiye Futbol Federasyonu; 2010-2011 sezonunda yapılan şike ile ilgili olarak, gerekli kovuşturmayı yapmamıştır. Bu hafta içinde Federasyon başkanının medyada yaptığı açıklamalarla tekrar teyit edildiği üzere; şike konusundaki UEFA ve CAS kararları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkate alınmamaktadır. Dolayısı ile, Türkiye Futbol Federasyonu; UEFA ve FIFA Tüzüklerinden doğan üyelik yükümlülüklerini ihlal etmektedir.
    Trabzonspor Kulübü; UEFA, FIFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemeleri önünde haklarını korumak ve icra etmek amacıyla, Avrupa'daki iki hukuk bürosunun desteğiyle çalışmalarına devam etmektedir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow