hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vahid Halilhodzic kuradan memnun

    Vahid Halilhodzic kuradan memnun
    expand

    UEFA Avrupa Ligi'nde L Grubu'nda mücadele edecek olan Trabzonspor'un teknik direktörü Vahid Halilhodzic, "Güzel bir kura çekimi oldu. Grubumuzun umut verici olduğunu söyleyebilirim. Daha zorlu rakiplerle eşleşebilirdik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılan kura çekimine 2. torbadan katılan Trabzonspor'un rakipleri Ukrayna'dan Metalist Kharkiv, Polonya'dan Legia Varşova ve Belçika'dan Lokeren oldu.

    Kura çekimini değerlendiren Halilhodzic, kulübün internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

    "Güzel bir kura çekimi oldu. Öncelikle UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edebilecek bir kadroya ihtiyacımız var. Kura çekimi sonrası grubumuzun umut verici olduğunu söyleyebilirim. Daha zorlu rakiplerle eşleşebilirdik. Avrupa'daki maceramızı bir üst seviyeye taşıyabilmemiz için bu rakipleri aşmamız gerekir. Bugün bu başarıya hazır değiliz. Bu rakipleri çekmiş olmamız bizim için avantaj gibi görünüyor. Çünkü hazır olmak için önümüzde 2 ay var. Grup müsabakalarından sonraki karşılaşmalar için daha geniş ve kaliteli bir kadroya ihtiyacımız var. Tabi bunun yanı sıra sakatlık probleminin en aza inmesi gerekir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halilhodzic, taraftarlara da seslenerek, “UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olabilmek için taraftarlarımızın müsabakalarda yanımızda olması gerekiyor diye konuştu.

    Trabzonspor'un rakiplerini yakından tanıyalım

    "Bu bir hayal olmayacak"

    Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Yakup Aslan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, gruptaki güç dengelerini değerlendirdiğinde çok kolay ya da çok zor bir grup denilemeyeceğini belirterek, "Geçen sene gruplarda rakibimiz olan Legia Varşova'yı hem deplasmanda hem de kendi evimizde mağlup etmiştik.
    Diğer takımlara baktığımızda Avrupa'da deneyimli, fazla maç yapmış ve tecrübesi olan takımlar olarak biliyoruz ancak biz bu sene oluşturduğumuz yeni ve güçlü ekibimize bir iki takviye daha ekleyerek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

    Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu

    Takımda tek sıkıntının transferlerin geç yapılmasından kaynaklanan uyum sorunu olduğuna işaret eden Aslan, şöyle devam etti:

    "En büyük dezavantajımız ekibimizi geç kurmak oldu. Elimizde olan ve gitmesini planladığımız oyuncuları göndereceğimizden transferlerimiz ne yazık ki gecikti ancak hocamız yoğun bir programla futbolcularını çalıştırıyor. Zaman zaman futbolcular da bundan dolayı sitem edebiliyor. Biz bu hızla istediğimiz hedefe doğru ilerlemeye devam edeceğiz. Takımımız gerçek performansı bir ya da iki ay içerisinde yakalayacak. Hedefimiz Avrupa'da yarı final oynamak. Takımda uyum tam olarak sağlandığında bu bir hayal olmayacak."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahkim Kurulu'na flaş başvuru

    -"Ukrayna ve Rus makamlarıyla irtibata geçeceğiz"

    Aslan, gruptaki rakipleri Metalist Kharkiv"in maçlarını kendi sahasında oynayamadığını ve play-off turunda Kiev'de mücadele ettiklerini anımsatarak, Ukrayna ve Rusya Federasyonu arasındaki sorunun kendilerini
    etkilememesi için bir dizi girişimde bulunacaklarını vurguladı.

    Tek temennilerinin iki ülke arasındaki sorunun bir an önce bitmesi olduğunu dile getiren Aslan, "Futbolun ruhunda kardeşlik var. Rusya Federasyonu ve Ukrayna bizim dost ve komşu iki ülkemiz. Bu iki ülke arasındaki sorunların bir an önce bitmesi bizim temennimiz. Futbol kulüpleri olarak orada bir savaş durumu
    varken sınır şehrinde maç yapmak doğru olmaz. Tabi ki bunu bizim rakibimiz de tercih etmez. Bu nedenle maçtan önce hem Rus hem de Ukrayna'daki makamlarla Türk Dışişleri aracılığı ile irtibata geçeceğiz. Umarız ortak bir yol bulacağız ve kardeşlik ruhunu yansıtarak maçımızı oynayacağız" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aslan, takıma yapılacak en az iki transferinde mevcut yabancı oyuncuların ayrılmalarına ikna edilmeleri için geciktiğini kaydetti.

    Baroni'den sonra o da gitti

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow